Блаженна Сандра Сабаттіні – перша «свята наречена»

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Блаженна Сандра Сабаттіні – перша «свята наречена»

          Італійське місто Ріміні готується до беатифікації Алессанди Сабаттіні, ще одного прикладу святості, до якої покликані всі охрищені, в кожному стані та в кожному віці.

          Юна італійка, що померла внаслідок травм після автомобільної аварії, буде проголошена блаженною пополудні 24 жовтня 2021 року в місті Ріміні на Адріатичному побережжі. Це Сандра Сабаттіні, відома як «свята наречена», що належала до Асоціації «Спільнота Папи Івана ХХІІІ», і якій сповнилося тільки 22 роки. 

          Першим Сандру Сабаттіні «святою нареченою» назвав Слуга Божий Оресте Бенці, засновник Асоціації «Спільнота Папи Івана ХХІІІ», католицької благодійно-просвітницької організації, що об’єднує в своїх рядах священнослужителів, ченців і мирян та розгортає свою діяльність серед маргінальних груп суспільства, зокрема, узалежненої молоді та неповносправних, адже Сандра належала до цієї організації, починаючи від 12 років.

          Алессандра (чи Сандра, як називали її найближчі) Сабаттіні, народилася в місті Річчоне 19 серпня 1961 року в дуже набожній сім’ї. З дитинства відзначалась великим благочестям, не раз проводили цілі ночі на молитві в парафіяльному храмі. У 12 років познайомилась із священиком Орестом Бенці і з радістю посвятилась співпраці з його Асоціацією. Під впливом цього досвіду вступила до медичного університету, прагнучи віддати життя на служіння убогим хворим. Ще будучи підлітком, вона познайомилась з Ґвідо Россі, з яким заручилась, плануючи після весілля разом поїхати на місіонерську працю до Африки. 29 квітня 1984 року, коли вона виходила з машини, прямуючи на збори спільноти, на очах у нареченого її збила машина. Після трьох днів боротьби за життя Сандра померла в лікарні 2 травня 1984 року.

          Зразкове християнське життя юної Сандри Сабаттіні, за словами Слуги Божого о. Оресте Бенці, є прикладом для сучасної молоді. 

          Vatican NEWS

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.