Відбулася традиційна щомісячна зустріч відповідальних за душпастирство молоді в УГКЦ

Читай також

  • Шість уроків для сучасних інфлюенсерів від бл. Карло Акутіса
  • Другий формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)»: «Молодість: час діяти чи «стан душі»?»
  • Владика Богдан Дзюрах на Папському Синоді закликав прислухатися до голосу молоді
        • Відбулася традиційна щомісячна зустріч відповідальних за душпастирство молоді в УГКЦ

          В понеділок, 7 жовтня, відбулася традиційна щомісячна зустріч відповідальних за душпастирство молоді в Архиєпархіях/Єпархіях/Екзархатах УГКЦ.

          Владика Браєн Байда – голова Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді любʼязно привітав усіх учасників, спільною молитвою благословив на подальшу працю. Далі о. Роман Демуш – передав слово присутнім для представлення, а особливо, нових відповідальних за молодіжне душпастирство та делегованих осіб. Після чого він презентував підсумки зустрічі секцій душпастирства молоді при Раді Єпископських Конференцій Європи в Сантяго де-Компостелла, які стосувалися Комюніке, зокрема плану діяльності душпастирства молоді усіх церков; підсумків Світових днів молоді та приготування до Ювілейного року в Римі.

          Далі Святослав Стефанишин – секретар владики Браєна Байди доповідав про підсумки зустрічі залучених у молодіжний апостолят УГКЦ в Америці та Канаді, зокрема, про духовний фокус для української молоді в сучасному світі. Акцентували увагу на трьох питаннях: потреби та виклики сучасної української молоді; як допомогти молоді зустрітися з Христом; роль духовності та християнських цінностей.

          Після цього Юлія Сиротюк – секретарка ПкуСМ презентувала нові проєкти Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді. Наразі це три діючі проєкти: паломницькі мандрівки для молоді з територій постраждалих від війни в країни Європи, зокрема, до Італії в рамках проєкту «Обійми зцілюють»; та два проєкти які реалізовуються спільно з Українською освітньою платформою – річна навчально формаційна програма «Прийди і подивись», яка включає реколекції, подкасти, навчальні зустрічі з психологом, біблістом, духівником і світоглядний проєкт «pro ЛіС (лідерство і служіння) – це формаційні зустрічі з авторитетними спікерами для молоді.

          Із наступних пропозицій – участь у Новорічній зустрічі ТЕЗЕ в Таллінні, деталі котрої анонсуємо згодом. Основною частиною зустрічі стало обговорення організації участі молоді УГКЦ в Ювілеї Молоді (Світовий День Української Молоді) в рамках святкування Ювілейного Року. Обговорювали духовну підготовку молоді згідно посібника, який підготували відділ душпастирства молоді при Єпископській Конференції Італії і котрий в погодженні з авторами, ляже в основу духовного приготування також і української молоді до святкувань Ювілейного Року. Духовно-формаційний посібник «Паломники Надії» включає в себе дев’ять щомісячних зустрічей на різні тематики. Учасники зустрічі обговорювали також програми для української молоді, і зокрема, організацію візиту груп молоді з різних Архиєпархій/Єпархій/Екзархатів до Риму, як також спільну участь в основних подіях програми в Римі 28 липня – 3 серпня.

          Для української молоді це має стати нагодою не лише єднання в духовному ювілейному паломництві з молоддю усього світу, але «зібратись в розсіянні сущим» всім українцям, при Прокатедральному Патріаршому Соборі Святої Софії в Римі.

           

          Читай також

        • Шість уроків для сучасних інфлюенсерів від бл. Карло Акутіса
        • Другий формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)»: «Молодість: час діяти чи «стан душі»?»
        • Владика Богдан Дзюрах на Папському Синоді закликав прислухатися до голосу молоді
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"