Дорога. Правда. Життя. Відео, які розкривають життя священників

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Дорога. Правда. Життя. Відео, які розкривають життя священників

          Інколи наші зустрічі стають частиною нашого майбутнього”, ― переконаний семінарист Михайло Квасюк ― автор проекту Дорога. Правда. Життя. Це відео зустрічі з тими, хто зустрічає Бога в житті. Різні теми, різні люди, різна аудиторія – це і є Церква.

          “Теми створюються по-різному. Одні ― спонтанно, інші виникають із потреб, як. наприклад, про коронавірус. Навчаючись у Римі, помітив, що семінаристи мають чим поділитися з іншими, особливо з тим, що вивчають. Так і були створені перші ролики на біблійні теми.

          Тепер, помічаю різних людей, які будують свої взаємини з Богом по-різному. Це цікаві та корисні знання, досвід духовний, відкритість та чесність. Люблю знімати зі щирістю та відвертістю, а те, що поза кадром ― ставити в кадр, адже це і є справжнє та відверте” ― каже Михайло.

          На днях зз’явилося нове відео “Чи потрібен священник”. В анотації до своєї роботи автор зазначає:

          “Серед моїх знайомих немає противників чи недругів щодо Бога, Церкви, священників. Однак серед християн є така тенденція обговорювати священника, критикувати, обходитися без порад та настанов священнослужителя. Звісно, на вибір людини ніхто не має впливати, однак обставини, книги, музика та люди все ж вводять власні корективи у наше з вами життя. Я вирішив взяти бліц-інтерв’ю в одного священника, щоб дізнатися про нього більше, побачити справжнє без “ГРИМУ” обличчя!

          Він не знав моїх питань і навіть уявляв, які у мене задуми. Я дякую Йому за відвагу та щирість бути собою!!! Чи потрібен ВІН чи ні ― вирішувати нам звісно, але думаю Бог, той що СПРАВЖНІЙ – давно сказав своє СЛОВО нам – дав Його нам) Особисто мені потрібен, адже Христос ― священник. І особливо тепер священник залишається послідовником Ісуса, молиться за мене, допомагає долати гріхи, дбає за чистоту серця, настановляє, розтлумачує Святе Письмо! Не можу перелічити все те, що робить Господь через священника) Не хочу ідеалізувати сьогоднішнього священника, адже на перший погляд немає за що це робити. Немічний у власних гріхах, втомлений, абсолютно не відрізняється від перехожої людини, зі своїми недоліками характеру ― але ж священник, котрий за рясою має свій шлях, непомітний в нагородах та успіхах цього світу. Правдиво кажучи абсолютно не придатний для досягнення приголомшливого успіху та особистого розвитку на землі. Але кожен хто здобуває все земне, все ж прагне вічного!”

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.