«Від неділі, 13 лютого» – єпископи УГКЦ у США закликають до триденної молитви за мир в Україні

Читай також

  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • «Від неділі, 13 лютого» – єпископи УГКЦ у США закликають до триденної молитви за мир в Україні

          З огляду на те, що готові до нападу ворожі військові сили оточили демократичну Україну та її волелюбний народ, єпископи УГКЦ у США на чолі з владикою Борисом Ґудзяком закликають вірних та всіх людей доброї волі до триденної молитви і посту за мир в Україні, починаючи з неділі, 13 лютого.

          Єпископи Української Греко-Католицької Церкви у США вкотре звертаються до вірних і всіх людей доброї волі із таким закликом:

          “Протягом останніх тижнів світ побачив: ворожі військові сили, готові до нападу, оточили демократичну Україну та її волелюбний народ. Ескалація війни, яку Кремль веде вже вісім років, призведе до жорстокого кровопролиття та безміру людських страждань. Загинуть десятки тисяч, а мільйони стануть біженцями. Економічних та політичних наслідків суспільного спустошення та матеріального руйнування в Україні зазнає увесь світ. Досить просто знайти аналітику, яка пояснює потенціал катастрофи і її глобальний вимір.

          Ми закликаємо до вас не як політики чи військові стратеги, а як люди, що вірять в Бога. Бо “Ті, які звіряються на Господа, – подібні до гори Сіон, що не хитається, що пробуває вічно”. (Пс. 125,1) Як душпастирі ми звертаємося до вас і до всіх людей доброї волі молитися за мир і справедливість для України.

          Ми просимо, щоб завтра, у неділю 13 лютого, наші священики та парафії, монаші спільноти, родини та окремі вірні почали триденні молитовні чування за мир та навернення сердець тих, хто проповідує насильство та розпалює війну.

          Враховуючи негайність нашого заклику, закликаємо кожного священника, парафію і монашу спільноту, кожну родину та кожну людину у свій спосіб приєднатися до молитовного чування. Нехай наші храми будуть відчиненими, нехай молитва спільноти чергується з особистими молитвами. Проводьте та беріть участь у богослужіннях, моліться Ісусову молитву, на вервиці, молитовно читайте Святе Письмо. Постіться, щоб зосередитися на надії, яку може дати лише Бог.

          Нехай наш зір зосередиться на Господі, Його ім’я буде на наших вустах, а наші серця нехай наповнюються надією. “Усяку журбу вашу покладіть на Нього, бо Він піклується про вас. Будьте тверезі і чувайте! Противник ваш, диявол, ходить навколо вас, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти. Противтеся йому, сильні вірою, відаючи, що таких самих страждань зазнають і брати ваші скрізь по світі” (1 Пт. 5,7-9).

          Українці всіх віросповідань досвідчили таїнство. У нашій новітній історії ми бачили як без війни та кровопролиття впала Залізна Завіса, розпалася радянська тюрма народів, отримали свободу наші Церкви.

          Ми покладаємося на Господа і просимо про Його заступництво. “Ті колісницями, ці кіньми, а ми ім’ям Господа, Бога нашого – сильні. Ті похитнулися й упали, ми ж стоїмо й тримаємось міцно!” (Пс 20,8-9). Молимося за порятунок і відвагу для українського народу. Подивляємо його віру і стійкість. Благаємо Господа зберегти країну і народ від подальшої навали.

          Молімося і сповнюймося надією. Ділімося надією. Пізнаваймо Бога і Його любов до світу”.

          + Борис Ґудзяк,
          Митрополит Української Католицької Церкви у США,
          Архиєпископ Філадельфійський

          + Павло Хомницький, ЧСВВ,
          Єпископ Стемфордської єпархії

          + Венедикт Алексійчук,
          Єпископ Чиказької єпархії святого Миколая

          + Богдан Данило,
          Єпископ Пармської єпархії святого Йосафата

          + Андрій Рабій,

          Заклик українських католицьких єпископів США до молитви за мир в Україні13 лютого

          Єпископи Української Греко-Католицької Церкви у США вкотре звертаються до вірних і всіх людей доброї волі із закликом молитви за мир в…АНОНСИ

          Читай також

        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.