7 практичних способів молитви за душі

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 7 практичних способів молитви за душі

          Я потребую практичні напрямні, які б допомогли в моєму молитовному житті.

          Ось сім практичних способів молитися за душі, які ще не врятовані, або за тих, хто зараз потребує особливої допомоги.

          1. Просіть Бога відкрити їхні серця. Ви можете молитися, щоб Бог видалив кам’яний стан серця і замінив його м’якістю та сприйнятливістю. Пророчо Єзекиїль писав:

          «Я дам їм одне серце й вкладу в них новий дух, я вийму з їхнього тіла камінне серце й дам їм серце тілесне» (Єзекиїль 11:19).

          Серця можуть запеклі з багатьох причин, але ви можете постати перед Богом і в Його присутності просити про зміни.

          2. Просіть Бога надіслати дух викриття. Ви можете молитися, щоб Дух викриття проник у серце людини, за яку ви молитеся. Посилаючись на Євангеліє від Йоана 16:8, ви можете сказати: «Кажу вам, однак, правду: Ліпше для вас, щоб я відійшов. Бо коли не відійду, то Утішитель до вас не зійде. Якщо ж відійду, – пришлю його до вас».

          3. Просіть Бога послати дух одкровення. Просіть Бога послати дух мудрості та одкровення цим душам, щоб відкрити їхні уми та серця. Щоб прийшло усвідомлення необхідності порятунку, потрібне одкровення. Щоб дізнатися, хто такий Ісус, потрібне одкровення. У деяких людей спочатку починають прокидатися серця, а потім вони виходять у світ, намагаючись знайти Бога. Їм потрібне одкровення, щоб зрозуміти, що насправді вони шукають Ісуса. Моліться за них, «щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам дух мудрости та об’явлення, щоб його добре спізнати; щоб він просвітлив очі вашого серця, аби ви зрозуміли, до якої надії він вас кличе, яке то багатство славної спадщини між святими, і яка безмірна велич його сили для нас, що повірили, за діянням могутности його сили, яку він здійснив у Христі, коли воскресив його з мертвих і посадовив на небі праворуч себе, вище від усякого начала, власти, сили й володарства та всякого імени, яке б воно не було, не тільки на цьому світі, але й на тому, що буде.» (Ефесян 1: 17-21). Бог може послати дух мудрості та одкровення через нічні сни, видіння чи відвідування ангелів. Просто моліться про це.

          4. Просіть Бога нагадувати Його Слово. Ми читаємо в Євангелії від Йоана, в 14-му розділі, що Святий Дух є Утішителем, який нагадає людині Божу істину:

          «А Утішитель, Святий Дух, якого Отець в ім’я моє зішле, той навчить вас усього і все вам нагадає, що я сказав вам.» (Йоана 14:26).

          5. Моліться за робітників для жнив. Це молитва, яку рекомендував нам Господь Ісус. Так записано в Євангелії від Матея 9:38: «Просіть, отже, Господаря жнив, щоб вислав робітників на свої жнива».

          Коли ми молимося таким чином, то навіть не уявляєсмо, наскільки ми допомогли Святому Духу зійти на когось, дати цій людині можливість звільнити слово доброти, здійснити акт зцілення, вимовити слово підбадьорення або навіть вимовити слово викриття

          6. Моліться за одкровення про любов Божу. Просіть Бога скрушити цих людей Своєю любов’ю. Саме доброта Бога спонукає нас до покаяння: «Або погорджуєш багатством його доброти, поблажливости і довготерпеливости, не знаючи, що Божа доброта тебе веде до покаяння?» (Римлян 2:4). Звичайно, Він буде використовувати важкі обставини, щоб довести когось до відчаю, але не моліться, щоб Він посилав труднощі.

          7. Просіть інших молитися. Ви також можете допомогти іншим молитися за їхніх близьких. Павло це робив постійно. Подивіться, що він написав:

          «Моліться завжди в дусі всякою молитвою і благанням. І для того, чуваючи з повною витривалістю, моліться за всіх святих і за мене, щоб Бог, коли уста мої відкрию, дав мені сміливо звістувати тайну Євангелії, якої я посол у кайданах, щоб я говорив сміливо про неї, як мені належить.» (Ефесян 6:18–20).

          «Він визволив нас від такої смерти, і визволяє далі. Маємо надію, що він ще визволить нас, якщо й ви допоможете вашою молитвою за нас; щоб за той дар, який нам дається заради великого числа осіб, також багато хто склав подяку за нас.» (2 Корінтян 1 :10-11).

          Якщо ви можете спонукати інших людей молитися разом із вами, ви побачите прогрес. Тоді євангельська звістка проникне в запекле серце і зможе відбутися зцілення.

          Хай буде воля Божа.

          Інші люди молилися за нас, а тепер і ми хочемо молитися за тих, хто потребує Бога. Ми приймаємо Боже запрошення бути посланцями Його Царства. Ми беремо участь у молитві з іншими людьми, які можуть не бути членами наших сімей, щоб разом із Павлом ми змогли пройти через двері, які раніше були зачинені. (Якова 5:16 і 1 Корінтян 16:9).

          Вивільняйте свою віру і вірте Господу, щоб у вашу сім’ю увійшло більше Його присутності. Будьте сильні у своїй вірі і чекайте на великі справи!

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"