5 причин, чому дякувати – це завжди Божа воля

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • 5 причин, чому дякувати – це завжди Божа воля

          Люди бажають знати Божу волю для їхнього життя, і коли вони запитують Бога про неї, думають про те, що їм потрібно зробити далі в конкретній сфері життя. За кого вийти заміж? У яку школу піти? Яку роботу обрати? Але це все «номер два», коли мова йде про Божу волю. Його воля перш за все полягає в тому, щоб ми навчилися бути вдячними.

          Чому вдячність – це завжди Божа воля, незалежно від того, що трапляється в житті?

          1. Вдячність шанує Бога

          Завжди, коли ти дякуєш комусь, робиш їм честь. Тобі потрібно навчитися дякувати Богу не лише за те, що Він робить, але і за те, Хто Він є.

          «Боже, дякую Тобі за те, що Ти в мене є… Я дякую Тобі, що Твоя мудрість набагато більша, ніж моя… Дякую Тобі за те, що Ти краще за мене знаєш, що може зробити мене щасливим… Дякую, що Ти постійний, коли я мінливий… Я дякую за Твою любов… Дякую за Твою милість…» – Це вдячність Богу за те, Хто Він є, наявність такого відношення вдячності виявляє пошану до Нього.

          Лікарі знають, що вдячність – це найбільш корисне людське відчуття. Чим більше ти вдячний у житті, тим здоровішим будеш фізично. Щодня, сидячи на краю ліжка, перед тим як злізти з нього, подумай про десять речей, за які ти можеш бути вдячним Богу. Це змінить твоє відношення. Це змінить твій день. Перші п’ять хвилин твого дня налаштують тебе на всю решту. Якщо ти почнеш із вдячності, будеш здоровішим, щасливішим, ближчим до Бога.

          1. Вдячність творить єдність

          Вдячність завжди будує глибокі стосунки між тобою та іншими людьми.

          Ти хочеш перебудувати свої відносини з другом, батьками, партнером у шлюбі, людьми, з якими працюєш? З ким би ти не хотів зблизитися, виділяй час на спілкування і висловлюй вдячність їм. Ти хочеш укріпити стосунки? Протягом тижня відправляй текстові повідомлення, дзвони, пиши їм.

          Я хочу надихнути тебе проявляти більше ініціативи. Висловлюй вдячність до людей, з якими спілкуєшся. Просто будь щедрим на подяку, і це вас зблизить.

          1. Вдячність розвиває мою віру

          Ти можеш дякувати Богу, коли життя важке? Це тест – чи ти поверхневий християнин, чи глибокий. Ти можеш дякувати Богу, коли життя не приносить задоволення? Коли все йде не так? Якщо ти проходиш крізь важкі часи, не дивися на те, що втратив. Дивися на те, що в тебе залишилося. Не має значення, наскільки погані в мене справи – завжди фактом залишається те, що я можу бути вдячним Богу просто за те, що Він Бог.

          Бог обіцяв провести мене крізь найважчі ситуації в житті – приходити на допомогу, укріпляти, турбуватися, робити чудеса, відповідати на молитви. Він обіцяє, що навіть коли справи йдуть не так, як би хотілося, Він може все змінити на краще. Це означає, що Його план проявляється в дії, і потрібна віра, щоб це визнати.

          1. Вдячність служить іншим

          Глибока вдячність, насправді, служить іншим. Вона стає служінням. Ми спасенні для того, щоб служити іншим, і в тебе може бути служіння висловлювати вдячність.

          Якщо ти коли-небудь щось купував, то знаєш значення слова «знецінення». У той момент, коли ти заплатив за річ, вона відразу коштує менше, ніж ти заплатив. Навіть, коли річ абсолютно нова, якщо ти її повертаєш – вона вже коштує менше. Знецінення означає зниження вартості.

          Цінувати – означає підіймати вартість. І це – служіння. Коли ти цінуєш свого чоловіка, дружину, то підіймаєш їхню цінність. Коли цінуєш своїх дітей, теж підіймаєш їхню цінність. Коли цінуєш своїх колег, підіймаєш їхню цінність для себе і для інших.

          Усім у житті потрібна велика доля підбадьорення. В тебе є безумовна потреба бути утвердженим, любленим, високо оціненим. І у всіх теж є така потреба. Якщо хочеш, щоби Бог тебе використовував, відкрию маленький секрет: приймай всіх. Цінуй всіх. Висловлюй вдячність усім.

          1. Вдячність – свідок для невіруючих

          Найкращий спосіб поділитися вірою з іншими людьми – це почати з вдячності. Вдячність вражає людей, бо більшість сьогодні не вдячні.

          Біблія каже, що віруючі люди мають жити в такий спосіб, який робить привабливою істину про Бога. Чи дивляться вони на твоє життя з бажаннями дізнатися більше про те, що тобі дає таке натхнене ставлення?

          В спотвореному і ущербному поколінні, цинічному, саркастичному яке осуджує, ті хто, підбадьорюють, сяють як зірки. Християн мають пізнавати по їхній абсолютній любові, доброті, радості, вдячності. Є слово, яким це все можна назвати. Це називається – бути подібним до Христа.

          Чому вдячність – це завжди Божа воля, незалежно від того, що трапляється в житті?

          Усім у житті потрібна велика доля підбадьорення. В тебе є безумовна потреба бути утвердженим, любленим, високо оціненим. І у всіх теж є така потреба. Якщо хочеш, щоби Бог тебе використовував, відкрию маленький секрет: приймай всіх. Цінуй всіх. Висловлюй вдячність усім.

          1. Вдячність – свідок для невіруючих

          Найкращий спосіб поділитися вірою з іншими людьми – це почати з вдячності. Вдячність вражає людей, бо більшість сьогодні не вдячні.

          Біблія каже, що віруючі люди мають жити в такий спосіб, який робить привабливою істину про Бога. Чи дивляться вони на твоє життя з бажаннями дізнатися більше про те, що тобі дає таке натхнене ставлення?

          В спотвореному і ущербному поколінні, цинічному, саркастичному яке осуджує, ті хто, підбадьорюють, сяють як зірки. Християн мають пізнавати по їхній абсолютній любові, доброті, радості, вдячності. Є слово, яким це все можна назвати. Це називається – бути подібним до Христа.

          Джерело

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.