Рекомендації для літнього читання від видавництва “Свічадо”

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Рекомендації для літнього читання від видавництва “Свічадо”

                      Літо — пора відновлення сил, пошуку ресурсів та натхнення. Попри війну, стреси і переживання, читання може стати потужним мотиватором, або ж навпаки — приємним заспокійливим.

                      Пропонуємо літню добірку книг-новинок, яка точно не залишить вас байдужими:

          ДОРОСЛІ:

          1) Мікрозміни. Перемінюйте своє життя крок за кроком

          Гері Дженсен

                      Книга про генеральне прибирання в духовному житті. Автор уже з перших сторінок продемонструє, що це потрібно всюди: у роботі, сім’ї, стосунках, фінансах, стражданнях, радощах та печалях. Ґері Дженсен не закликає змінити все одразу, натомість показує, як роблячи маленькі кроки у напрямку змін, можна досягти чогось, що межує з дивом.

          2) Коханий, кохана, а може, мир?

          Марта Бабік, Марек Бабік

                      Спільна подружня подорож може бути прекрасною, але вона точно не буде безтурботною ідилією. Кризи, непорозуміння, сварки, дні мовчання та інші неприємні події — природні етапи подружнього шляху. Хтось уміє це пережити, а в когось відстороненість і нездатність реагувати на труднощі призводять до катастрофи. Тому, щоб вона не трапилася, потрібно заспокоїтися і поговорити.

          “Коханий, кохана, а може, мир?” – це практичний посібник із подружнього спілкування, який допоможе знайти відповіді на запитання: якою має бути здорова наполегливість, чому важливими є вміння давати раду емоціям, а також про стереотипи, що мають здатність псувати стосунки в сім’ї.

          ПІДЛІТКИ:

          1) Любов діє. Розповіді для дітей

          Бог Ґофф

                      Коли любов діє, життя стає цікавішим. Ти навіть можеш навчитися їздити на одноколісному велосипеді для виступу, скидати морозиво мандрівникам із гідролітака, на свій день народження дарувати подарунки іншим та прихистити в себе цілу коробку каченят!

                      Автор разом зі своєю дочкою Ліндсі, вчителькою початкових класів, яка має талант вигадувати історії для юної аудиторії, написав книжку «Любов діє. Розповіді для дітей». Ця книжка покаже дітям, що на них чекає таємно неймовірне життя, коли вони стають любов’ю, яка діє.

          2) Геніальні. 25 католицьких учених, винахідників та суперкрутих людей

          Девід Воррен, Жаклін Воррен (ілюстрації)

                      Ця книжка містить 25 історій-доказів того, що наука і віра сумісні. Що серед християн в усі часи були суперрозумні та просунуті люди, які розширювали обрії нашого розуміння світу – від мікроскопічних хромосом до космічних галактик! І робили це на благо людей та на прославу Божу. Таких історій є, звичайно, значно більше, але й ця їхня дещиця показує: що християни захоплено шукали істину в науці, і ця істина приводила їх до Бога; що можна водночас бути і геніальним вченим, і святим; що великий розум і велика душа – це найкрутіше поєднання в людині! Бо тоді Божі дари використовуються уповні і здатні змінювати світ.

          ДІТИ:

          1) Бог створив мене на свій образ. Книга, яка допоможе дітям цінувати своє тіло

          Джастін та Ліндсі Голкомб

                      Уже в ранньому віці діти починають задумуватися над тим, як вони влаштовані. Завдяки цій книзі малюки навчаться цінувати своє тіло і зрозуміють, що Бог зробив його особливим. Мандруючи сафарі-парком і спостерігаючи за різними тваринами, їхнім виглядом і поведінкою, герої розмірковують про Божий задум для свого тіла.

                       Книга наповнена неймовірними ілюстраціями, що є приємним бонусом для легкості сприйняття важливої теми.

          Рекомендована для спільного читання батьків разом з дітьми.

          2) Десять Божих заповідей. Історії для дітей

          Бруно Ферреро

                      Бог промовив до людини десять слів – для того, щоб вона могла турбуватися про світ, який Він їй доручив. Але людина забула ці слова! Пізніше Бог повторив їх своєму вірному другові – Мойсеєві. І той викарбував Божі слова на кам’яних плитах, а згодом записав у Біблії. Тих «десять слів» ми називаємо Декалогом, або Десятьма Божими заповідями. Чому вони такі важливі для кожного християнина? Про це і розповідають десять проникливих історій, вміщених у книжці.

                      Класика для дітей від знаменитого Бруно Ферреро доповнена історіями і завданнями, які допомагають легко і цікаво засвоїти знання про Божі зарповіді.

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.