Пам’ятайте про присутність Ісуса в своїй сім’ї

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Пам’ятайте про присутність Ісуса в своїй сім’ї

          Важливо звіщати подружжям про те, що в їхньому таїнстві присутній Христос, що вони ніколи не самотні. На цьому наголосив Папа Франциск у заключному відеороликові з циклу, приготованого Дикастерією в справах мирян, сім’ї та життя в контексті Року «Сім’я Amoris laetitia». В рамках цієї ініціативи Святіший Отець коментує свідчення сімей з різних частин світу, що діляться своїм досвідом переживання віри й таїнства подружжя.

          Жодна сім’я не народжується досконалою

          Цього разу до уваги Папи потрапило свідчення Рози та Еду, іспанського подружжя, що має шестеро дітей. Вже кілька років вони разом перебувають на місії в Коста-Риці. Ділячись думками про потребу розбудовувати подружню та сімейну духовність, вони показують місце в своєму помешканні, яке називають «сімейним святилищем». Саме там вони збираються на молитву, зустрічаються з Богом, щоби насправді бути домашньою церквою.

          Святіший Отець зазначив, що кожна сім’я прагне жити в мирі, в такому середовищі, де всі почуваються любленими. За його словами, неправильно говорити, що сім’я складається з чоловіка, дружити та дітей, оскільки в подружжі «також живе Ісус».

          «Він уприсутнюється у конкретних жестах між чоловіком і дружиною, між батьками та дітьми. Ніжність у сім’ї дуже важливою. Коли в сім’ї бракує жестів ніжності, то можемо сказати, що в ній настала екзистенційна зима, – підкреслив Папа. – Як же важливо звіщати подружнім парам, що в їхньому таїнстві присутній Христос, що вони ніколи не самотні, навіть тоді, коли почуваються у відчаї. Тому важливо, аби ті пари, які відкрили цей секрет, ділилися ним з іншими як словом, що може просвітити благодаттю й надією кожну сім’ю. Жодна сім’я не народжується досконалою та бездоганною. Тож ніколи не втрачаймо надію через наші обмеження. Але також не переставаймо шукати повноту любові та спільності», – закликає він.

          Будувати родину родин

          Святіший Отець заохочує до більшої відкритості парафій на сім’ю, пропонуючи створювати різні нагоди для зустрічей і молитви, зіставлення та адорації, як для дорослих, так і для дітей. «Ми повинні бути родиною родин, де кожен почувається прийнятим і любленим», – сказав він, додаючи, що саме це означає бути Церквою.

          Vatican NEWS

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.