Перша білокація святого отця Піо

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Перша білокація святого отця Піо

          “Я бачив, як вона народилася, коли її батько вмирав” . Це слова Отця Піо, коли він розповідав історію Джованни Ріццані.

          Маркіз Удіне, його духовної доньки.

          Баттіста Ріццані, батько Джованни, лежав у ліжку, помираючи, у своєму палаці. Його дружина, Леонільда ​​Серрао , була поруч із ним і допомагала йому, незважаючи на те, що вона перебувала на великому терміні вагітності. Захоплена пологами і змушена була народжувати в тяжких умовах.

          Після пологів у Леонільди вистачило сил взяти дівчинку і віднести її до чоловіка, який через кілька хвилин помер. Під час пологів Леонільда ​​сказала, що бачила перед собою та в коридорах будинку монаха-капуцина з заспокійливим виглядом. Однак вона так і не змогла зрозуміти, видіння це було, чи галюцинація. Але цей образ ніколи не залишав її, як вона сказала своїй доньці через кілька років.

          І саме молодому капуцину Фра Піо, який на той час перебував у монастирі Сант’Елія в Піанізі, було 18 років. Того дня він взяв ручку й папір і написав листа:

          «Коли я був на хорі з братом Анастасіо, було близько 23 години, я опинився далеко в величному домі, де помер батько, а народилася дитина. Тоді мені з’явилася Пресвята Марія і сказала мені: «Я доручаю тобі це створіння…» . «Як це буде можливо, якщо я все ще бідний монах і не знаю, чи колись матиму щастя і радість бути священником? Богоматір додала: «Не сумнівайся, що саме вона прийде до тебе, але спочатку ти зустрінеш її в соборі Св. Петра». Після цього я знову опинився на хорі ».

          Джованна, переїхавши з матір’ю до Риму в 1922 році, зустрічається в Римі, в соборі Святого Петра з монахом-капуцином, який багато років тому був у неї вдома. Наступного року Джаванна керуючись таємничим спонуканням вирушила в паломництво до Сан-Джованні-Ротондо.

          Так маркіза Джованна згадувала свою зустріч із монахом стигматиком: «У маленькому монастирі Сан Джованні Ротондо ми побачили багато людей. У коридорі, що вів із захристії було людно. Мені вдалося знайти місце в першому ряду. Коли Отець Піо проходив, то зупинився переді мною. Він подивився мені в очі і, посміхнувшись, сказав: «Джованна, я тебе знаю. Ви народилися в той же день, коли помер ваш батько». Наступного ранку я пішла до сповіді. Як тільки я підійшла ‘, Отець Піо, поблагословивши мене, сказав мені: «Моя дочко, ти нарешті прийшла. Я чекав тебе багато років ». Тоді він додав: «Минулого року влітку вдень ви пішли з другом до базиліки Святого Петра в пошуках священника, який міг би просвітити ваші сумніви щодо віри. Ви зустріли капуцина і довго з ним спілкувалися. Цим капуцином був я » .

          Після короткої паузи Отець Піо продовжив: «Коли ти мала народитися, Богородиця зробила мене свідком смерті твого батька, а потім сказала мені піклуватися про тебе. Ти довірена мені Богородицею, і я повинен думати про твою душу». З цього моменту Джованна стала його духовною донькою і, незважаючи на те, що вийшла заміж за маркіза Боскі, вона часто відвідувала Отця Піо до кінця свого життя.

          Вона була єдиною жінкою, яка допомагала Отцю Піо, коли він помер у келії монастиря Сан-Джованні-Ротондо 22 вересня 1968 року. Джованна Ріццані Боскі приєдналася до свого монаха в небі через десять років.

          Молитовна група святого отця Піо

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.