Школа молитви з отцем Романом Демушом

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Школа молитви з отцем Романом Демушом

          Заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш започаткував авторський проєкт у телеграмі “Школа молитви”. Це напрям діяльності є продовженням душпастирювання отця Романа через інстаграм.

          Часто ми чуємо від людей такі фрази: я хочу навчитися молитися, але не знаю, як та з чого починати? Що маю конкретно робити? Який шлях обрати?

          Відповіді на ці всі запитання, а також конкретні підказки ми можемо знайти в особливій методиці – Школі Молитви, яку розробив та активно впроваджував італійський священик Андреа Ґаспаріно.

          Від початку свого служіння він опікувався убогими та потребуючими, а пізніше заснував місіонерський рух невеликих чернечих спільнот: братів і сестер, які жили серед бідних, служили у лікарнях, а головне – всюди та завжди свідчили про важливість молитви. Священик турбувався про те, щоб навчити людей молитися. Він був переконаний, що ті, хто вміють добре молитися, зможуть й добре любити та служити. Адже результатом доброї молитви є конкретне діло.

          Отець Ґаспаріно керував молитовною школою для молоді більше 50 років. На основі його духовного та місіонерського досвіду народилися численні книги, які пропонують метод навчання та застосування так званої «Молитви серця», тобто глибокої молитви, в якій людина та Бог зустрічаються й люблять один одного в тиші. Його кампанія проти багатослівної молитви допомогла багатьом повернути любов до молитви простої: перестати вимовляти слова, натомість – думати про що ви молитеся, ставлячи своє серце в центрі молитви.

          Зараз ми проживаємо період приготування до таїнства Різдва. І це – ідеальний час, щоб відкрити чи то заново відкрити смак молитви та дозволити захопити себе чудовою пригодою – вчинити своє життя постійною, інтенсивною, трудною, але радісною «розмовою» з живим Богом.

          Попереду у нас – шлях довжиною в місяць. Саме впродовж цього періоду хочемо запропонувати вам крок за кроком у нашому супровіді закласти фундамент для серйозного зросту в молитві.

          Долучитись до Школи Молитви може кожен. Варто лише перейти за посиланням на Телеграм-канал. І вже з понеділка, 5 грудня, ми помандруємо в цю непросту, але особливу подорож.

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.