Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація III

Читай також

  • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація V
  • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація IV
  • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація II
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація III

          Останній тиждень перед Воскресінням – час, коли ми пригадуємо найважчі муки у житті Спасителя, дорогу, яка привела Його на Голгофу. Пропонуємо Вам разом із нами зупинитись на декілька хвилин, щоб пригадати, наскільки жертовною є Божа Любов.

          Хресна Дорога в Колізеї під головуванням Святішого Отця Франциска. 
          Роздуми та молитви учнів римського ліцею Піло Альбертеллі, під керівництвом викладача релігії Андреа Монда. Відео ТУТ

           

          Перше падіння Ісуса

          З книги пророка Ісаї 53, 4

          Він наші недуги взяв на себе, він ніс на собі наші болі. Ми ж вважали, що його покарано, що Бог його побив, принизив.

           

          Роздум

          Бачу Тебе, Ісусе, вимученого ходою на Голгофу і тягарем нашого гріха. Бачу також, як Ти падаєш на землю, руками й колінами, як боляче! З яким смиренням Ти впав! Скільки приниження Ти відчуваєш зараз! Твою справжню людську природу виразно видно в цей момент Твого життя. Хрест, який Ти несеш, – важкий; Тобі не завадила б допомога, та ось опиняєшся на землі – і ніхто не рятує Тебе. Навпаки, люди глумляться з Тебе, висміюють образ упалого Бога. Може, вони розчаровані, а, може, хибно розуміють Тебе. Іноді нам здається, що вірити в Тебе – це ніколи не падати у житті. Разом із Тобою падаю також і я, а зі мною – мої уявлення про Тебе: які незрілі вони були!

          Бачу, як Ти, Ісусе, стиснувши зуби й цілковито поклавшись на любов Бога Отця, встаєш і йдеш цим шляхом далі. Своїми першими кроками до хреста, такими нерішучими, Ти нагадуєш мені, Ісусе, дитину, яка робить перші кроки в житті, зненацька втрачає рівновагу, падає і плаче, але згодом крокує далі. Вона спирається на руки батьків і не зупиняється; боїться, але йде вперед, оскільки місце страху заповнює довіра.

          Своєю відвагою Ти вчиш нас ніколи не дозволяти поразкам і падінням зупиняти наш шлях; у нас завжди є вибір: здатися або підноситися з Тобою.

          Молитва

          Прошу Тебе, Господи, оживи в нас, у молоді, відвагу підводитися після кожного падіння – саме так, як Ти на шляху до Голгофи. Прошу Тебе, навчи нас завжди цінувати великий і коштовний дар життя, усвідомлюючи, що поразки і падіння – аж ніяк не привід змарнувати його, оскільки, довіряючи Тобі, ми зможемо підвестися, віднайти силу і завжди йти вперед.

          Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи від лукавого.

          Читай також

        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація V
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація IV
        • Хресна дорога з ДивенСвітом. Стація II
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.