Господь хоче з нами спілкуватися тут і зараз у Богослужінні

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Господь хоче з нами спілкуватися тут і зараз у Богослужінні

          Сьогоднішнє недільне Євангеліє Неділі Праотців ― це притча про запрошених на вечерю. Вона безпосередньо стосувалася вибраного ізраїльського народу. Та відколи Господь покликав до існування новий обраний народ Церкву, ця притча почала стосуватися не лише євреїв.

          Сучасники Ісуса у вигляді бенкету уявляли собі Боже Царство. Христос спускається до рівня слухачів і говорить зрозумілими їм образами. Наші туземні клопоти можуть стати на заваді Божому запрошенню. Погляньмо на приготування до Різдва. Вистояти в черзі, не забути щось купити, подбати про новий одяг, передзвонити знайомим, побути на корпоративі. Як це все узгоджується з приготуванням до Божого народження? Скільки з нас дотримуються посту, уникають гучних забав, беруть участь у різдвяних богослужіннях?

          Вечеря, це не лише споживання їжі, а перш за все спілкування. Господь хоче з нами спілкуватися тут і зараз. Тому його “вечеря” має позачасовий вимір, який найкраще проявляється у Богослужінні. Це не ми служимо Богові, це Він нам служить, приготувавши нам вечерю. Наша відмова не зробить Бога самотнім. Тому нашому здивуванню колись не буде меж, коли ми побачимо тих, хто є в Царстві Божому, і ще більше будемо здивовані, коли там когось не побачимо. Не всі покликані стаються вибраними. Вибраними є ті, хто дають себе обрати.

          Отець Олег КОБЕЛЬ

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.