Будівничі Нового Єрусалиму

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Будівничі Нового Єрусалиму

          Ісус йде до Єрусалиму (Мр. 10,32-45), аби відбудувати Новий Єрусалим…

          Україна, теж відроджується у вогні…

          ДОРОГА ДО ЄРУСАЛИМУ

          Ісус впевнено прямує до Єрусалиму. Він знає, що Його там чекає і неодноразово говорить про це Своїм учням. Бере їх зі собою… Йде попереду них, «протоптуючи» шлях для кожного з нас…

          Прямувати до Єрусалиму ― це значить підніматися вгору…

          Дорога до Єрусалиму ―  життєвий шлях кожного з нас… Ісус попереджає, що чекає на Нього! Те саме чекає і на нас!

          👉Небезпека страждань і випробувань каже нам правду про нас самих! Показує, ким ми є насправді і чого шукаємо. Війна сказала нам багато правди і про нас самих і про інших.

          ВОАНЕРГЕС

          Так виглядає, що два брати ― Яків та Іван, не зрозуміли «бізнес» пропозиції, яку їм запропонував Ісус. І замість спільної справи (ЛІТУРГІЇ), вирішили собі «порішати» самі з Ісусом. Вони хотіли сидіти один по правиці, а другий по лівиці, на що Христос їм каже: «та ні».

          Цей епізод дає нам розуміння, що той, хто шукає власного утвердження і самозадоволення в християнському житті й служінні, може дуже скоро розчаруватися, тому що християнство ― це не кар‘єризм! Це не комфорт, а ― служіння!

          👉Війна дала нам дуже чітке розуміння того, щоб не шукати першості, а сумлінно залишатись на своєму місці: в тилу, в обороні, в атаці…

          ЛІТУРГІЯ ЖИТТЯ

          Сьогодні кожен запрошений іти з Ісусом дорогою до Єрусалиму! Запрошений реалізувати своє життя! Ісус запрошує нас не до сидіння на троні (чи на дивані), а до служіння, кажучи: «хто з вас хоче бути першим, нехай буде слугою всіх».

          І тут не треба багато ні балачок ні філософії: треба служити своєму ближньому! Починаючи від найрідніших, бо вони найближчі! Любити їх! Даруватися їм! Це значить служити Літургію Життя! Це значить творити «безкровну жертву»!

          👉Це значить вмирати для себе, щоб жити для когось… І це ― єдиний шлях, що допровадить нас до Вічної радості, роблячи нас щасливими вже тут і тепер! Бо ж хіба можна не бути щасливим, живучи для іншого?

          І той, хто вмирає для інших, захищаючи життя, випереджає вічність і стає будівничим Нового Єрусалиму!

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.