Не вдовольнятися чутками ― тест на ідентичність

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Не вдовольнятися чутками ― тест на ідентичність

          Євангельський уривок про «НЕВІРНОГО ТОМУ» (Ів 20, 19-31) говорить про:

          👉 «Тест на автентичність Божества Ісуса Христа», бо ж не кожен може Воскреснути з мертвих…

          👉 Ісус дозволяє Томі, щоб той Його ідентифікував, через акт глибоко духовний і дуже інтимний ― вкладанням пальця в місце від цвяхів та руки у проколений бік (що є знаками любові)…

          👉 Тома визнає Ісуса своїм Спасителем! Викликує «Господь МІЙ! І Бог МІЙ!».  І вже більше ніколи в цьому не сумнівається!

          ✔Мінімум, який можемо навчитися від Томи ― це невдоволення чутками про Бога, але прагнення особистої зустрічі з Воскреслим у своєму житті.

          Можемо навчитися від Томи отого прагнення до пізнання… Тома не вдовольняється навіть проходженням Ісуса через замкнені двері, але відважується на безпрецедентний акт особистої перевірки. Не боїться з‘ясувати свої стосунки з Ісусом.

          ✔Криза ― це не гріх!

          Євангеліє називає Тому псевдонімом:  Близнюк. І в цьому псевдо ми всі є схожі до нього… тому уособлює всіх нас, бо й ми, не завжди Віримо. Хочем особистих доказів. І тут, в принципі, все «ок». Не треба цього соромитись. Бог готовий дозволити зустріти себе особисто!

          Розповідаючи нам історію Томи, Євангелія говорить нам, що Господь не шукає досконалих християн»! Господь не шукає таких, які ніколи не сумніваються, бо «пригода віри» складається зі світла і тіней.

          Євангелія показує нам кризу Томи, щоби сказати нам, що ми не повинні боятися життєвих криз і кризи віри. Кризи не є гріхом. Вони допомагають нам позбутися думки про те, що ми є кращими від інших, допомагають визнати, що ми є потребуючими, «оживляють потребу в Бозі»…

          ✔Зустріч з Богом в житті – це завдання кожного християнина.

          Важливим є бути Готовим сказати правду про ту зустріч з Богом в своєму житті! Розпізнати ЙОГО присутність у нашому житті! Визнати Його своїм Спасителем. Ідентифікувати Його. Не перекручувати «правду», але відважно визнати! Впізнати! Це потребує інтимного, отого глибокого єднання, проникнення нас в Його Тіло. Він хоче, щоб ми ним пройнялися! Хоче, щоб діткнулись до його ран, які є знаками любові до кожного і за кожного з нас!

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.