Щоб бути здатними до служіння, нам потрібне оздоровлене Богом серце

Читай також

  • За_Пости. 4/7 Манна
  • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
  • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
        • Щоб бути здатними до служіння, нам потрібне оздоровлене Богом серце

          Євангеліє про оздоровлення слуги сотника говорить нам про те, що Той, хто звіщає Ісуса, покликаний служити, а хто служить, той звіщає Ісуса. Євангелізує своїм служінням. Мав би бути живим Євангелієм!



          ️СЛУЖІННЯ

          Першим на це вказав Сам Господь, Який, за Його ж словами, прийшов, щоб служити, а не щоб Йому служили. І ті, які Його звіщають, покликані чинити так само.

          Якщо євангелізація – це місія, доручена кожному християнинові силою Хрищення, то служіння є стилем, яким слід здійснювати цю місію, єдиним способом бути Ісусовим учнем.

          Саме через те що слуга сотника був такий відданий своєму господареві що весь час свого життя присвятив йому, служив йому вірою і правдою, служив бо хотів, а не тому що мусив – коли був у небезпеці смерті, його пан забажав і відчув обов’язок послужити йому, подбати про нього!

          ✔️ВІРА і ПОКОРА

          Слова сотника, адресовані Ісусові, щоб Він не приходив до його дому, «є вражаючими і часто протилежними до наших молитов»: «Господи, не трудися, бо я недостойний, щоб ти зайшов під мою крівлю. […]; але скажи лиш слово, й одужає слуга мій. Бо й я чоловік, що стою під владою і маю вояків під собою».

          У наших відносинах до Бога ми часто вимагаємо в нього явитися нам, проявити себе, зробити себе видимим, щоб підтвердити нашу віру в нього, або навіть деколи щоб повірити. Ми часто вимагаємо чуда, щоб повірити.

          У випадку сотника все по-іншому: його віра є причиною чуда, а не наслідком!

          У наших стосунках із Богом ми часто вказуємо Богові, замість того, щоб просити в Нього!

          ️ЗЦІЛЕННЯ

          Важливим є звернути нашу увагу на слугу сотника, якого Ісус зцілив. Євангеліє розповідає, що він був дуже дорогий для свого пана, який шукав його оздоровлення. У деякій мірі ми можемо впізнати себе у цьому слузі. Кожен із нас дуже дорогий для Бога, Ним люблений та обраний, покликаний служити, але, насамперед, потребує внутрішнього оздоровлення.

          Щоб бути здатними до служіння, нам потрібне здорове серце, оздоровлене Богом, яке почувається прощеним, яке не є ні замкненим, ні закам’янілим.

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • За_Пости. 4/7 Манна
        • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
        • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.