Свято Найсвятішого Відкупителя

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Свято Найсвятішого Відкупителя

          “З Господом милість, і велике визволення з Ним” – Пс 129,7

          У літургійному календарі Згромадження Найсвятішого Відкупителя (Редемптористів) сьогодні припадає урочистість Найсвятішого Відкупителя (кожного року у 3-у Нд. липня).

          Дуже відповідним для Ісуса Христа є титул Відкупителя людей, – Він бо ціною своєї крові вчинив те, що ім’я Відкупителя означає: визволив душі з неволі сатани і захоронив від кар пекельних, освятив їх своєю ласкою, вчинив дітьми Божими і дітьми неба; живить їх Пресвятою Євхаристією і в майбутньому житті їх прославить по воскресінні.

          Коротко кажучи, Ісус Христос, той другий Адам, через діло Відкуплення стільки ласк на нас ізлив, що набагато більше вони перевищують зло, яке вчинив перший Адам: Велике у Нього Відкуплення. Хто ж не буде любити Ісуса Христа усім серцем!?.. Однак люди так мало думають про віддання любові Богові, який так їх полюбив; на загал відплачують Йому найчорнішою невдячністю. Принаймні ти люби Ісуса Христа!

          ГОСПОДЬ ІСУС ХРИСТОС НАЙСВЯТІШИЙ ВІДКУПИТЕЛЬ є засновником і головним покровителем Згромадження Редемптористів – місійної чернечої спільноти заснованої 9 листопада 1732 року Альфонсом Марією де Ліґуорі (1696-1787), святим і Вчителем Вселенської Церкви для євангелізації людей бідних і селян.

          Дане місійне Згромадження належить до товариств апостольського життя і станом на 2015 р. налічує бл. 5000 членів, що проповідують Велике Відкуплення у 82 країнах світу.

          Про символіку образу Найсвятішого Відкупителя:

          Як на мене пречудовий редемптористський 😊 образ Христа Відкупителя. Зазнимкував його 15 липня 2017 р. в церкві св. Альфонса у Римі. Редемптористи виставили його перед урочистістю Найсвятішого Відкупителя.

          На образі можемо побачити Ісуса Христа на повний зріст з хрестом і зображеним Серцем (св. Альфонс у своїй духовності власне розвиває тематику страждань Христових і почитання його Найсвятішого Серця). Зліва – зображена базиліка св. Петра в Римі, а справа монастир редемптористів в італійському містечку Паґані; бачимо також і герб Згромадження.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.