Побожність – це дім Божої любові

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Побожність – це дім Божої любові

          “Кожний, хто приходить до мене, слухає мої слова й виконує їх” (Лк 6, 46 – 7, 1).

          У цьому Євангелії Ісус подає як приклад будову дому, щоб люди краще зрозуміли Його науку. Щоб постав дім, треба взяти й поскладати цеглини у відповідний спосіб, з’єднати між собою. Тоді гора каміння набирає конкретної форми, перетворюється у житло, де можна перебувати, відпочивати, захистити себе від небезпек, реалізувати своє життя.

          Знаємо, що існують цінності духовні й матеріальні, а також дім фізичний і духовний. Побожність християнина не повинна обмежуватися лише до виконання релігійних обов’язків, а має нагадувати будову духовного дому, де буде присутній Ісус та Його любов.

          У своєму житті ми багато довідалися про Бога від батьків, коли вони вчили нас основних правд віри та молитов. Багато чого зрозуміли через катехизацію, проповіді священників, через читання богословських і релігійних книжок. Оцінивши це, можемо сказати, що вже багато чого знаємо, розуміємо, усвідомлюємо. У цій науці Ісус вказує на дуже важливу річ: маємо не лише слухати, знати Божу правду, а найголовніше – усе це виконувати, нею жити. Тому потрібно знайти відвагу не тільки вірувати, а жити за словами Євангелія.

          Сьогодні Ісус закликає почути Його слова і втілювати їх у своєму житті: „Кожний, хто приходить до мене, слухає мої слова й виконує їх”, тобто застосовує віру на ділі й отримує від неї плоди: допомогу, опіку та любов Христа.

          Тож для нас важливо не лише знати про Бога, а відважитися жити відповідно до цих знань, щоб віра принесла нам Боже щастя.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.