Собор Пресвятої Богородиці

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Собор Пресвятої Богородиці

          День пам’яті святих і праведних Йосифа Обручника, царя Давида та Якова по плоті брата Господнього.

          Сьогодні при яслах Новонародженого Спасителя споглядаємо осіб, на прикладі яких Господь показує, як Він приходить до нас і явить свою присутність і своє діяння у нашому світі. Отож, дорогою, якою Бог приходить до людини, є … людина.

          Богородиця. Вона відкрила своє серце на прихід Всевишнього і своїм «Ось я – слугиня Господня, нехай зі мною станеться за Твоїм словом» дозволила, щоб «Слово стало тілом і оселилося між нами». Кожного разу як ми відкриваємо наше серце і наше життя до Бога, Він приходить до нас, Він знову «втілюється» в нас і через нас – у нашому найближчому оточенні і у цілому світі.

          Св. Йосиф Обручник. Він є образом доброго батька, який піклується про життя і захищає його. В його особі вшановуємо чоловіків і батьків, які не просто дбають про матеріальне забезпечення родини чесною працею своїх рук, але беруть на себе відповідальність за родину і за спільноту та захищають життя своїх найближчих від загроз і небезпек. Молимося за наших батьків і за наших захисників на фронті, поручаючи їх покликання опіці св. Йосифа!

          Праведний цар Давид. Людина, якій Господь доручив відповідальність за долю власного народу. Але все ж він – тільки людина. Тому оступився і впав у важкі гріхи. Коли провідники народу віддаляються від Бога, увесь народ відчуває на собі негативні наслідки зіпсуття своїх «еліт». На щастя, цар Давид на Слово Боже навернувся і розкаявся. Ми молимося за наших державних керівників, щоб вони у своїх діях керувалися Божим законом та були здатні визнавати власні похибки та щиро каятись за них.

          Св. ап. Яків. Один з сімдесяти апостолів. Автор Соборного послання, очільник спільноти перших християн Єрусалиму. Віддав своє життя як мученик за Церкву і за віру. Його називають «братом Господнім по плоті», бо належав до грона близьких родичів Ісуса. Дивлячись на нього, пригадуємо собі слова Ісуса: «”Хто моя мати та брати мої?” І, поглянувши навкруги на тих, які сиділи довкола нього, каже: “Ось моя мати та мої брати. Бо хто чинить волю Божу, той – мені брат, сестра і мати.”» (Мр. 3, 33-35). Молимося за провідників церковної спільноти, щоб вони завжди перебували у близькій духовній спорідненості з Ісусом, сповняючи щоденно Божу волю, та щоб були готовими посвячувати усе своє життя на службу Богові і Його народові в Христовій Церкві.

          Вітаємо усіх Марій в день Іменин, а також усіх Іменинників, які носять ім’я Йосиф, Давид і Яків! Нехай Господь благословить Вас Своїми щедрими земними і небесними дарами на многії і благії літа!

          Владика Богдан ДЗЮРАХ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.