«…Поки над його серцем не з’явилося ім’я IHS»

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • «…Поки над його серцем не з’явилося ім’я IHS»

          Цей уривок взято з життя блаженного Генріха Сузо. Бажаючи мати якийсь символ любові між собою і Богом, Генріх різаком вирізав на своєму тілі найсвятіше Ім’я Ісуса. Коли його спіткали невдачі, блаженний дивився на цей знак любові і отримував полегшення в стражданнях.


          Практика вшанування Імені Ісуса – одне з прекрасних джерел благодаті.
          Вшанування Божого Імені знаходимо ще в Старому Завіті:
          .
          Псалми 34:3 “Зо мною звеличуйте Господа, і підносьте ім’я Його разом!”
          .
          Псалми 72:19 “і благословенне навіки ім’я Його слави, і хай Його слава всю землю наповнить!”
          .
          Але особливо могутність Імені Ісуса проявляється в Новому Завіті:
          .
          Вiд Iвана 16:23-24 UBIO “Ні про що ж того дня ви Мене не спитаєте. Поправді, поправді кажу вам: Чого тільки попросите ви від Отця в Моє Ймення, Він дасть вам. Не просили ви досі нічого в Ім’я Моє. Просіть і отримаєте, щоб повна була ваша радість.”
          .
          Дії 2:21 “І станеться, що кожен, хто покличе Господнє Ім’я, той спасеться.”
          .
          Дії 3:6 “Та промовив Петро: Срібла й золота в мене нема, але що я маю, даю тобі: У Ім’я Ісуса Христа Назарянина устань та й ходи!”
          .
          До филип’ян 2:9-11: “Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім’я, що вище над кожне ім’я, щоб перед Ісусовим Ім’ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь, на славу Бога Отця!”
          .
          До колосян 3:17 “І все, що тільки робите словом чи ділом, усе робіть у Ім’я Господа Ісуса, дякуючи через Нього Богові й Отцеві.”

          .
          .
          Св.Бернардин Сієнський пише, що Ім’я Ісуса є славою проповідників, завдяки Ньому Слово Боже поширювалося світом. Цей святий носив табличку з іменем Ісуса (IHS – перші букви латинських слів Ісус Христос Спаситель), яку показував вкінці проповідей, благословляючи нею слухачів. Він поширював культ Імені Ісуса там, де проповідував. Одна з історій оповідає, як святий дав дитині написане на аркуші Ім’я Ісуса, щоб покласти на одержимого чоловіка і таким способом вигнав демона.
          .
          “Ім’я Ісуса є притулком грішника, що кається, притулком, сповненим лагідності, в якому велич стирається, ніжність стає солодшою, Божественне милосердя з’являється у Своїй величі.”
          .
          “Ім’я Ісуса є прапором воїнів. . . Якщо диявол повстане проти вас, не бійтеся, але підніміть прапор спасіння проти нього, прикликаючи Ісуса.
          .
          Що ж, у печалі нехай Ім’я Ісуса знайде місце у вашому серці, нехай воно підійметься звідти до ваших вуст, і при світлі цього Імені кожна хмара розвіється, спокій знову з’явиться.
          .
          Ім’я Ісуса є ліками від наших недуг; воно дало зір сліпим, слух глухим, спритність кульгавим, мову німим, життя мертвим. . . Коли ви відчуваєте страждання, ви або ваші близькі, не нехтуючи природними ліками, вдайтеся до Імені Ісуса. . . Від свідків, гідних віри, я дізнався, що в наші дні багато хто клав руки на хворих, згідно з божественним приписом, і прикликав Ім’я Ісуса, і ці хвороби були зцілені. ” – св.Бернардин Сієнський
          .
          Блаж.Йоан з Верчеллі, домініканець, для вшанування пресвятого Імені заохочував вірних схиляти голову щоразу, коли під час літургії лунає Ім’я Ісуса.
          .
          Блаж.Генріх Сузо в “Житті слуги” згадує об’явлення від Богородиці до однієї особи: “Ця гаряча свічка символізує Ім’я Ісус, оскільки Він дійсно просвічує всі серця, які з благочестям це Ім’я приймають, воздають йому честь і з гарячою любов’ю носять на собі. А Моє Дитя вибрало слугу (Генріха Сузо*, прим), щоб через нього людські серця загорілися любов’ю до Його Імені і прагненням вічного щастя”. Після видіння ця особа вишила Ім’я Ісуса на хустинці, і Бог об’явив, що кожен, хто носитиме Ім’я на собі і щодня читатиме на Його честь “Отче наш”, отримає особливу ласку на землі і милосердя в годині смерті.
          .
          Найсвятіше Ім’я Ісуса, найпрекрасніше над усіма іменами, наша любове, надіє і захисте, слава Тобі!

          Джерело

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.