У Богоявленні Господь приходить у Йордан твого життя

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • У Богоявленні Господь приходить у Йордан твого життя

          Тоді виходили до Йоана «Єрусалим і вся Юдея, і вся околиця йорданська, і приймали хрищення від нього в річці Йордані, сповідаючись у своїх гріхах» (Мт. 3, 5-6).

          Богоявлення – це про дію Бога, який приходить у води Йордану людського життя!

          Неначе все людство викупалось у йорданських водах. Людина розпізнала час свого очищення, а Йордан вмістив осквернені душі. Господь приймає увесь тягар людського бруду на себе та очищає його ціною своєї крові. У водах Йордану для людини з’явилася велика надія зустрічі живого Бога, через визнання своїх гріхів.

          «Тоді прибув Ісус із Галилеї на Йордан до Йоана, щоб христитися від нього» (Мт. 3, 13).

          У Богоявленні Господь приходить, щоб торкнутися глибини руїни людського серця. Бог прагне його очищення, відродження і воскресіння. Він шукає його визволення із тенет рабського мислення та смерті. Бог терпеливо відшукує Йордан моїх і твоїх думок, прихованих потреб і найглибших прагнень серця, де світлі течії любові й доброти перетинаються із темрявою гніву, непрощення та призирства. Господь занурюється у бурхливі й каламутні потоки людського життя, вчинків, несповнених очікувань та мрій. Він прагне увійти в Йордан усіх недуг, спокус та страхів, щоб людина стала вільною. Ісус входить у холоднечу мого сумління, щоб його наповнити теплом. Сьогодні Бог прагне, як ніколи дотепер, увійти в злидні кожної Українки, кожного Українця та усіх небайдужих до України людей, щоб сказати: «Не бійся, бо я тебе люблю!» (Іс. 43, 5). Чи я готовий / готова впустити Бога в мій Йордан, у всі крихкості мого життя?

          Хрищення Господнє у Йордані – це початок Євангелія! Із Богом завжди можливий початок і вічність. Відтепер Господь намагатиметься знову і знову увійти до твого серця, у твій Йордан, однак зовсім не через купіль у крижаних водах, а в кожному Таїнстві покаяння та в кожній Святій Літургії. Глибока та слухальна особиста молитва може дарувати тобі досвід зустрічі з живим Богом. Він може віднайти Тебе в хороших реколекціях, а також через духовний провід.

          Сьогодні ти є тим Йорданом, який приймає Бога! Час спливає, як води Йордану, а Він все ще стоїть на березі річки твого життя, споглядаючи на тебе з великою любов’ю, та чекає… Споглянь і ти на Нього! Впусти Його у свій Йордан! Довірся!

          Нехай голос, який пролунав з неба: «Це Син мій любий, що його я вподобав», торкнеться і Тебе! Присутність Господа, який входить у Йордан, нехай Тебе наповнить «благодаттю та любов’ю Божою, яких буде достатньо» у щоденному житті!

          Вдячний за Йордан Христовий і за Таїнство Хрещення!

          Христос хрещається!

          Mykhailo Stanchyshyn SJ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.