Ранкові звички, які зроблять день більш продуктивним: почни з 1 вересня

Читай також

  • Коли варто починати вчити дітей молитися?
  • «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». Сім історій про Йосифа Сліпого
  • Як отримати якнайбільше користі від Літургії?
        • Ранкові звички, які зроблять день більш продуктивним: почни з 1 вересня

          Літо закінчилось і перше вересня, коли всі школи і вузи наповнюються радісним шумом, мотивує до того, щоб дисциплінуватись і почати новий шлях до нових звершень. Кожен наш день розпочинається із ранку, від тонусу якого залежить успіх всього “сьогодні”. Як спланувати свій ранок найбільш ефективно читайте далі.

          Перша хвилина: помоліться у тиші

          Розплющивши очі, зустрічаючи новий день зберіть свої думки у тиші серця, щоб подякувати Богові, що цей день – є, а отже є тисячі шансів все змінити, виправити, здійснити. Бог, якого ви запросите у своє життя, дивним чином зорганізує увесь день.

          Друга хвилина: випийте склянку води

          Я знаю, що бажання ще трошки подрімати — дуже заманливе, але ви повинні опиратись йому (навіть якщо мова йде про кілька хвилин). Різниця між тим, як ви схопите свій телефон і переставите будильник та прокинетесь і вип’єте води, в тому, що в першому випадку ваш день буде повільний, хаотичний, а в другому — продуктивний.

          Налийте склянку води ще ввечері, поставте її на тумбочку, щоб вранці вам не треба було вставати з ліжка. Потім випийте її так швидко, як можете. Нехай еліксир життя наповнить вас, і ви відчуєте як рівень вашої енергії піднімається.

          Третя хвилина: почистіть зуби

          Далі, що ви повинні зробити, то це почистити зуби. Навіщо? Тому, що ваш рот стане свіжим і тому, що ви повинні це робити в будь-якому разі.

          Так як ми намагаємось зекономити час, не соромтесь і сходіть в туалет, поки ви в ванній кімнаті. Збережена 1 хвилина кожного дня – це 6 додаткових годин на рік. Непогано, правда?

          Четверта хвилина: одягніться

          Чудесно. Ви встали і рухаєтесь. Не повертайтесь до ліжка, незважаючи ні на що.

          Прийнявши душ перед сном, зранку вам треба буде просто вмити лице. Що стосується одягу, то приготуйте його теж ввечері. Після того, як ви одягнетесь, у вас не буде шансів залізти знову під ковдру.

          П’ята хвилина: підбадьорте себе

          Візьміть дзеркало або увімкніть на телефоні камеру — це час для підбадьорливої розмови.

          Ви отримуєте те, чого очікуєте, тому промовляння того, що ви хочете отримати протягом дня, допоможе вам досягнути своєї цілі.

          Скажіть собі, якої мети ви хочете досягнути, як ви збираєтесь це зробити, і це мотивуватиме вас.

          Ви також можете мотивувати себе, нагадуючи про те, що означатиме для вас досягнення мети, як це допоможе вам наблизитись до кращого життя і чому ви вірите в вашу мету.

          Шоста хвилина: візуалізуйте свій день

          Уявляйте, як ви робите щось. Незалежно від завдань, які ви бачите перед собою, виконуйте їх з радістю і отримуйте задоволення від своєї діяльності, і ви будете робити те саме пізніше. Окрім того, є шанси, що ви насправді зробите це.

          Сьома хвилина: виконайте певні фізичні вправи

          Ви ходите в спортзал? Якщо так, то це круто.

          Я знаю, що після довгого робочого дня важко попасти ще в спортзал. Тому після роботи, замість того, щоб зайнятись спортом, ви краще підете в якийсь заклад та замовите картоплю фрі. Але знаєте що? Ви можете, наприклад, повіджиматись після того, як прокинулись.

          Чим довший ваш день, тим менше шансів, що ви виконуватимете фізичні вправи. Але ви завжди можете зробити їх зранку.

          Восьма хвилина: прочитайте сторінку з книжки

          Конфуцій казав: “Ви не можете відкрити книжку без вивчення чогось”. Думаєте, він помилявся? Я теж.

          Причина в тому, що Конфуцій не уточнив, скільки, де в книзі і що саме ви маєте прочитати. Це немає значення. Просто відкрийте якусь книгу і прочитайте випадкову сторінку.

          Якщо ви кожного дня дізнаватиметесь по одному факту, ви вийдете на вищий рівень.

          Дев’ята хвилина: записуйте, як ви почуваєтесь

          Я це називаю журнал з одного речення. Ви просто записуєте відповідь на питання “Як я почуваюсь зараз?”. Це покаже вам, чи ви готові до дня, якщо ні, то ви можете налаштуватись.

          Цей журнал може наповнюватись різними реченнями, але це справді працює.

          Десята хвилина: визначте три найпріоритетніші цілі на день

          Після того, як ви записали своє самопочуття, запишіть ще і 3 найважливіші справи на день, і поставте цей листок в гаманець. Запитайте себе “Які три речі сьогодні найбільше заслуговують моєї уваги?”. Я знаю, що це важко, тому що інколи здається, що цих справ насправді набагато більше, але суть в тому, щоб розставити пріоритети.

          Багато справ є невідкладними, але лише деякі з них важливі.

          Ця остання хвилина має вирішальне значення, так як пріоритетність, мабуть, є найважливішим фактором, який визначає успіх.

          Отож, ці 10 хвилин — це все, що потрібно. 10 хвилин кожного дня для того, щоб бути успішним, – звучить як хороша ідея, чи не так?!

          Багато успішних людей виконують більше ранкових справ, але ви теж з часом можете їх збільшувати. Проте зараз найважливішим є те, щоб ви почали. Зробіть завтрашній день першим днем решти свого життя, коли ви стали успішною людиною.

          І коли вас хтось запитає, чому ви досі не виконуєте ранкових справ, ви зможете відповісти “Я роблю, як і всі успішні люди”.

          Тож на старт, увага, вперед!

          За матеріалами: mizky

          Фото: static

          Читай також

        • Коли варто починати вчити дітей молитися?
        • «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». Сім історій про Йосифа Сліпого
        • Як отримати якнайбільше користі від Літургії?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.