Поради на щодень від святого Хосемарії Ескріви

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • БУДЬ (нарешті) СОБОЮ — СТАНЕШ СВЯТИМ
  • Вивчення життя святих перемінить ваше життя
        • Поради на щодень від святого Хосемарії Ескріви
          Такі прості, але глибокі істини.
          Віра. Сумно спостерігати, з якою щедрістю багато християн визнають її на словах, і з якою скупістю застосовують її у справах.
          Так виглядає, що ця чеснота добра лиш для того, щоб її проповідувати, а не застосувати в житті.
          Запали свою віру. Христос – це постать неминуща. Це не епізод, який губиться в нетрях історії.
          Він живе! «Ісус Христос вчора, і сьогодні, і навіки Той Самий!» «Бо правду кажу вам: коли будете ви мати віру, хоч зерно гірчичне…»
          Яка велика обітниця в цьому оклику Учителя!
          Бог незмінний. Ось чого нам треба, так це людей віри. Тоді знову будуть діятися чуда, що про них читаємо у Святому Письмі.
          «Отож бо, Господня рука не стала коротшою, щоб не помагати… «Тому, для того, хто вірує, все можливе». Це слова Христа. Чому ж вагаєшся повторити за апостолами: «Додай Ти нам віри!»?
          Відганяй від себе лиху думку про будь-кого, навіть якщо б його слова або вчинки оправдували таку думку.
          Негативну критику не виголошуй. Якщо немає місця похвалі й похвалити не можеш, то краще промовчи.
          Ніколи не говори лихого про свого брата, навіть якщо у тебе є причин вдосталь. Найперше помолися перед Кивотом, а потім піди на побачення зі священиком, своїм отцем, та вилий свою душу, свою турботу йому.
          І більше нікому.
          Якщо ти апостол, то не впадай у розпач ніколи. Неподоланних трудностей для тебе немає. Чому ж сумуєш?
          Лице захмарене, в поведінці різкість, вираз обличчя відштовхуючий – чи ти так зібрався підбадьорювати інших йти слідами Христа?
          Не сумуй. Хай твій погляд на справи буде більше… «наш», більше християнський.
          Ти нарікаєш, що Богослужіння довге. Я ж відповім: бо любов твоя коротка.
          Причащайся. Це не означає непошани. Запричащайся саме сьогодні, як тільки виплутаєшся з тієї петлі.
          Чи не забув ти того, що сказав Ісус: лікар потрібен не здоровим, а хворим?
          Ангел Хоронитель – твій сердечний друг. Поводься з ним як з другом, і він кожного дня тисячократно допоможе тобі у твоїх буденних справах.
           Звернись до Ангела Хоронителя того, кого хочеш приєднати до своєї апостольської справи. Це надійний спільник.
          Зважаючи на присутність Ангелів Хоронителів свого і твоїх ближніх, ти міг би був уникнути багатьох помилок, допущених у розмовах.
          Ти дивуєшся, що Ангел Хоронитель надав тобі такі очевидні послуги. Власне, нема причини дивуватися: на те Господь тобі його і дав.
          Хто тобі сказав, що участь в церковних обрядах по буднях – це справа виключно жінок? Кожен обряд, який виконується мужчиною в дусі молитви й покори, це обряд чоловічий.
          Підготувала Тетяна Трачук за книгою “Шлях”

           

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • БУДЬ (нарешті) СОБОЮ — СТАНЕШ СВЯТИМ
        • Вивчення життя святих перемінить ваше життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 4 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Dmytro    21.05.2018 о 23:40

                Чудово написано, залишилося тільки все це ввести в щоденну практику, дай Боже!