6 сходинок до щасливого життя

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • 6 сходинок до щасливого життя

          Ці поради отця Адама Шустака  аж ніяк не є якимсь відкриттям. Однак зібрані разом, вони є чудовою нагодою вкотре пригадати собі, на чому будується наше щастя.

          Шість засад, як знайти щастя або не бути нещасним.

          Засада перша: живи тут і зараз. Не живи мріями,  спогадами, не оглядайся в минуле і не заглядай у майбутнє. Не втікай від реальності. Дуже часто причиною нашого нещастя є втеча від реальності. Але саме сьогодні Бог приготував тобі окрему місію.

          Друга засада майже заперечує першу, але…  думай наперед. Щодня запитуй себе,  що можеш зробити вже сьогодні, щоб завтра, через тиждень, через рік твоє життя змінилось на краще. Не йдеться про те, щоби жити мріями, реальними чи нереальними, але постійно розиватись, завжди мати план свого завтра і майбутнього. Дуже конкретно думай про те, що вже сьогодні можна змінити, які вчинки варто встигнути уже сьогодні.

          Засада номер три: кожен день мусить мати свою мету. Обмеж своє мислення до одного сьогоднішнього дня: спробуй подумати виключно про  нинішній день. Важливо, щоб кожен день мав свою особливу вартість і значимість, щоби він був наповнений чимось. Інакше кажучи, нехай кожен день твого життя буде неначе останнім.  Часто бувають дні, які ми називаємо “втраченими”. Насправді і такі мають право на існування, якщо ти сам собі так постановляєш, бо потребуєш відпочинку, то це нормально. Але нехай кожен день буде мати свій сенс. Ще звечора заплануй собі своє сьогодні.

          Дякуй, дякуй, дякуй – засада четверта. Наповнюй своє серце, душу, життя, кроки, вчинки вдячністю. За все дякуй: добре, зле, радісне, трагічне, неймовірно добре і неймовірно зле. Ця вдячність здатна змінити твоє серце, це найпростіша і найскладніша справа у цьому світі.

          П’ята: Люби. Люби. Люби. Кожну людину на своєму шляху, без огляду на те, ким вона є – другом, ворогом, незнайомцем, – зустрічай із думкою: що я можу робити, щоби любити її? Не що можу зробити, щоби стати любленим нею чи нелюбленим, сподобатись чи не сподобатись,  але як можу виявити свою любов. Перша і основна засада побудови стосунків з іншою людиною, а особливо з ворогом, – це любити, любити їх від усього серця.

          Бог. Жодна з вище написаних засад не мають ані найменшого сенсу без цієї. Можна виконати усе, але без шостої засади зусилля марні. Без присутності Бога у своєму житті людина не зможе бути щасливою.

          Підготувала Тетяна Трачук

          Фото: unsplash

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)