10 звичок, які збагатять твої будні

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • 10 звичок, які збагатять твої будні

          Наведи лад

          Доклади зусиль, щоб тебе оточувало щонайменше предметів, які ні для чого не годяться, а лише засмічують простір. Не перетворюй обідній стіл на базарний прилавок. Усі речі і предмети мають мати своє місце. Тоді їх і знайти легко, і вони не порушують гармонії домашнього затишку.

          Босоніж по траві

          Коли тепло – вилізь із комп’ютера, піди до парку і пройдись босоніж по ранковій траві. А навіть і полеж трішки, коли буде і справді гаряче. Такий контакт допомагає очистити свої думки і впорядкувати їх, замислюючись врешті над тим, що і справді важливе.

          Змінюй ритм

          Намагайся перехитрити буденність, надаючи своїм дням різного ритму. Завдяки цьому з’являється можливість глянути на своє життя, справи з різних ракурсів. Встань раніше, щоби спокійно поснідати або зробити якісь вправи. Викрій часу, щоби більше побути з близькими чи друзями. Щоденність матиме щоразу інший смак.

          Вранці склянка води із лимоном

          Замість кави випий після сну цього напою. Він корисний для шкіри, травлення, містить вітамін C та антиоксиданти. Зменшує апетит – і ти вже не наминаєш будь-що, але готуєш собі корисний сніданок.

          Провітрюй думки

          Частіше роби перерви для того, щоби вийти із офісу надвір, відчути вітер, сонце, запах літа. Сфокусуйся на мить тільки на цих відчуттях. Провітрись!

          Записуй маленькі приємності та миті радості

          Заведи собі невеличкий блокнот і звичку записувати в нього чудові моменти, які відбулись сьогодні. Жести, усмішка, добрий вчинок – із цих дрібниць складається наше життя. Саме вони роблять дні прекрасними. До цих емоцій варто повертатись. Залучи рідних до цієї чудової звички.

          Зробити працю приємною

          До кожної рутинної роботи можна додати щось таке, що зробить її приємнішою і легшою. За миттям посуду можна слухати музику, готувати їжу разом з дітьми чи рідними, підбивати сімейний баланс за горнятком чаю. Замість того, щоб концентруватись на завданні, концентруйся на самопочутті.

          Потягатися як кіт

          Забуваємо про такий природній рух. Якщо маєш кота – придивись, як він це робить. Прокинувшись, повільно потягається. Це чудовий спосіб розімнути тіло. Як твій кіт – встань вранці на четвереньки і тягнись: це точно викличе усмішку на обличчі.

          Задій руки

          Скільки часу проводимо за монітором, а руки – за мишкою. Знайди рукам роботу! Заміси тісто, зроби букет, пересади вазон, покрути гайки. Дозволь собі бути як дитина, яка через працю відкриває світ.

          Зроби  сюрприз

          Щоби кожен день був винятковим, подумай, чим можеш здивувати близьких, а також і себе. Подбай про рідних: приготуй вечерю, заплануй вихідні, знайди гарний фільм. Не чекай нагоди, твори її!

          Переклад Тетяни Трачук

           

           

           

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)