«Наш новий альбом створений із Божою поміччю та великою любов’ю»

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • «Наш новий альбом створений із Божою поміччю та великою любов’ю»

          Музиканти гурту «Troye Zillia»: «Наш новий альбом створений із Божою поміччю та великою любов’ю»

          Відомий український композитор і поет, автор безсмертної «Червоної рути» Володимир Івасюк сказав: «Кожен мій твір породжує у мені болісно-солодкий дрож, який збагачує моє духовне життя. Без нього в душі була б цілковита порожнеча. Той дрож робить серце здатним чинити на світі добро». Цьогоріч відомий львівський гурт «Troye Zillia» готує до випуску свій новий альбом, до якого увійде також сингл, що є кавером, римейком класичної «Червоної рути». Трохи привідкриємо завісу таємниці… Про новий альбом і креативні пошуки та ініціативи, про труднощі та нові творчі здобутки, – у ексклюзивному матеріалі із Анастасією Войтюк та Станіславом Кирилловим, музикантами  експериментально-музичного тріо.

          Настю, розкажіть, будь ласка, як виникла ідея запису нового синглу «Ruta» (Рута)? І чому саме така назва

          Власне, історія дуже багаторічна. «Рута» – це один з наших синглів, який ми випустили цієї весни. Працювали над піснею довго, грали її у різних аранжуваннях і складах музикантів. Пісня шукала свій студійний вигляд, і сталось це після знайомства із Близьким Сходом. Влітку 2018 року я відвідала Ліван з концертами, і там була мегаприємно вражена місцевою етнічною музикою. Хоча я до того багато слухала і цікавилась музикою Близького Сходу… Власне, «Рута» написана в орієнтальному стилі, але коли зустрічалась на живо з виконавцями і носіями культури – відчула все набагато яскравіше! Ще тоді виникла ідея, що ми маємо зробити спільний проект чи твір з ліванськими музикантами.

          Про назву – ми вирішили залишити лише одне слово – «Рута», тому що оригінальна пісня Володимира Івасюка дуже сильно змінила свій характер, і є справжнім кавером, який заслуговує на оригінальне ім`я.

          Прослухати пісню можна тут: https://soundcloud.com/troye-zillia

          Як відбувалась робота над синглом, і як триває підготовка нового альбому гурту? Хто долучається до створення цієї музики?

          Коли ми з «Troye Zillia» остаточно вирішили, що хочемо записати спільний трек із удистом, ми почали піднімати ліванські контакти і шукати музиканта для співпраці. (Уд – струнний щипковий інструмент. Широко розповсюджений в країнах ЗакавказзяСередньої Азіїта Близького Сходу з VI-го століття. На європейський континент був завезений арабами, зокрема в Іспанію, а пізніше, уже за назвою лютні, широко поширився в країнах Старого Світу). Пошуки були довгі, і як результат – ми познайомились із Моханнадом Насером, що жив у Лівані, є уродженцем Сирії, а зараз завершив своє навчання у Berklee Valencia, у Іспанії. Він виявився чудовим і професійним партнером! Як результат – наша «Рута», що є римейком відомої пісні Володимира Івасюка «Червона рута», – звучить цілком як орієнтальна музика, де бандура та уд грають у в компанії думбека та клавіш.

          Загалом в роботі над новим альбомом «Troye Zillia», крім основного складу гурту, ми залучаємо різних музикантів, які грають з нами сесійно. Привідкриємо секрет, що у новому альбомі, крім виконавців із Близького Сходу, будуть також музиканти із Сполучених Штатів Америки, але хто, і в якій ролі, – це поки залишимо таємницею.

          Які музичні композиції плануєте включити до свого нового альбому, окрім «Рути»? Чому саме ці твори? 

          Протягом останнього року ми випустили 4 сингли, це пісні: «Лісом», «Сено», «Рута» та «Ніч яка місячна» – всі вони увійдуть до альбому, оскільки здобули велику популярність серед слухачів, і наші фанати вже неодноразово писали, що хочуть мати диск, на якому будуть самі ці твори. На дві з цих пісень ми навіть створили лірик-відео, які можна переглянути на нашому каналі Youtube.

          Ліриквідео до пісні Лісом

          https://www.youtube.com/watch?v=MNsDEOSIJAE

          Лірик-відео до пісні Ніч яка місячна

          https://www.youtube.com/watch?v=-Uciuw1-CMc

          Крім них буде ще 8-10 записів, які ми зараз обираємо серед студійних робіт гурту. Наші принципи – в альбомі повинно бути різноманіття – і за  характером пісень, і за аранжуванням.

          Стасе, чим особливий цей альбом? Можливо, він відрізняється від попередніх Ваших творчих здобутків та креативних музичних експериментів?

          Цей альбом – суцільний експеримент і шалений шмат аранжувальної та студійної роботи. Ми дуже багато часу доклали саме звучанню, вибору мікрофонів та студій для звукозапису. Якнайбільше думали про те, від кого і звідки черпати натхнення… Ми перебрали десятки ймовірних композицій та пісень, які б хотіли обробити. Я придбав декілька нових перкусій спеціально для запису у цьому альбомі. Настя невтомно удосконалювала і покращувала звучання своєї бандури. Без сумнівів, цей альбом створений із Божою поміччю та великою любов’ю.

          За нами плечима вже 1 EPRizdvoта 2 LP – лонгплеї, один з них –  це наш перший альбом «In Ukrainian» з 2014 року, а другий – це альбом колядок «Paradise Birds», який ми випустили цієї зими. Чим відрізняється майбутній третій альбом? Мабуть, більшою свідомістю у роботі з матеріалом і сміливістю до експериментів та творчих колаборацій з іншими музикантами. Також будемо працювати над тим, щоб третій альбом був максимально доступний для придбання в Інтернеті. Попередні 2 альбоми можна знайти на google.play.

          https://play.google.com/store/music/artist/Troye_Zillia?id=Abnzbtii6vsdoa5ofcfle4sg7pq

          З якими труднощами доводиться стикатись під час роботи?

          Найбільші складнощі – це час та перфекціонізм, бо це дві взаємовиключні речі. Часу завжди мало, а хочеться дочистити всі деталі, втілити всі ідеї, зробити по максимуму. Чи це можливо? Думаємо, що так, але  інколи треба зупинятись і ставити крапку, кажучи собі, що це не останній альбом J

          Наступні левели труднощів це технічні – повязані із звукозаписом, опрацюванням звуку, станом інструментів, твоїм фізичним станом, людський фактор  - і це все невідємні частини творення альбому. Інколи є питання, які не вдається вирішити, або ж їх вирішення відкладається в часі, й ти ніяк не можеш на це вплинути. Тоді доводиться приймати складні рішення. Але це все штовхає процес вперед.

          Де плануєте провести презентацію альбому? І яка буде концепція заходу, які перспективи нового альбому хотіли б бачити?

          Для нас презентація альбому – це радше цілий процес, ніж одна подія, і він включає в себе безліч деталей. Фантазії тут є куди розбігтись, основне, щоб на все вистарчило часу та ресурсів. До прикладу, ми точно будемо давати інтерв`ю для видань, радіо та телебачення, організовувати зустрічі із фанатами і розповідати про альбом, можливо, зробимо серію концертів по Україні.

          Для нас важливо щоб новий альбом почуло якомога більше людей – адже саме для цього ми його і створили. Тож будемо шукати всі можливі шляхи щоб він був на слуху і на виду. І, звісно, альбом можна буде придбати на наших концертах в Україні та за кордоном.

          Всі деталі презентації диску будемо публікувати на нашій офіційній сторінці – тож запрошуємо!

          Офіційна сторінка: https://ukrainianmusic.wixsite.com/troyezillia

          Як бачите подальше майбутнє гурту, якими є плани на майбутнє, про що мрієте?

          Багато плануємо, і дуже часто відходимо від планів, але все ж таки є моменти, які вдається втілити в життя. Подальше життя нашого гурту – це безперервний розвиток та самовдосконалення, а також вихід до якнайбільшої аудиторії слухачів. Ми цього всього дуже прагнемо.

          Не будемо вникати в деталізацію наших планів, але коротко розповімо, що ми працюємо над створенням своєї аудиторії не тільки в Україні, але й за кордоном. Коли збираємось у студії для опрацювання нового матеріалу, то розглядаємо польські народні пісні, які нам дуже подобаються та імпонують.

          Також мріємо про розвиток і збільшення музичного ринку в Україні та росту попиту на українську музику!

           

          Розмовляла Лідія Батіг

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)