5 християнських кліше, далеких від істини

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • 5 християнських кліше, далеких від істини

          Іноді щоби спростити якісь істини, люди змінюють їх повністю. Пропонуємо 5 загальноприйнятих тверджень, які не мають нічого спільного із християнськими основами, однак поширені саме між християнами.

          Коли Бог зачиняє одні двері – відчиняє інші

          Якщо Бог зачинив будь-які двері, то зовсім немає гарантій, що відчинить інші. Може все буде зачинене, бо ви прийшли не за тією адресою? Бог діє за своєю логікою і йому точно не обов’язково діяти так, як би ми цього хотіли.

          Найбезпечніше місце – бути у Божій волі

          Якщо ви думаєте, що життя за Божою волею є своєрідним квитком у безпроблемний вимір існування, то важко помиляєтесь. Бог дарує безліч чудесних моментів, однак не дає гарантій, що все буде гладко, а навіть навпаки.

          Зупинись і розслабся: Бог зробить усе сам

          Цей відомий лозунг потребує якщо не переформулювання, то хоча би уточнення. Так, Бог дійсно все зробить Але правильно було би сказати: “Надійся на Господа, але рухайся вперед”. Бог зробить усе, але і нам слід викладатись по повній.

          Бог не дасть більше, ніж тобі під силу

          Насправді Бог не дає людині більше, ніж під силу Йому самому. У Біблії йдеться, що Бог не дає випробувань понад силу. Але не про людську силу йдеться. А про Бога, який діє у нас і допомагає, адже “з Богом усе можливо”.

          Бог допомагає тим, хто сам собі допомагає

          Тоді усі ми з вами у великій біді. Бог не буде допомагати лише духовним гігантам, тим, хто сам з усім може впоратись. Ісус прийшов спасти грішників і допомогти їм у їхній немічності.

          Хоча усі ці кліше виникли із благих намірів – у них мало користі і майже зовсім немає біблійного підґрунтя. Будьмо пильні.

           

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі