Сім способів зруйнувати своє життя, коли тобі 20

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Сім способів зруйнувати своє життя, коли тобі 20

          Ніхто не планує руйнувати своє життя. Але тим не менше, життя людей дійсно руйнуються дуже часто. І це відбувається через вибір, який ми робимо. Багато з наших рішень, які мають найбільший вплив на наше життя, ми приймаємо, у дуже молодому віці. Можна сказати, що ми вже досить дорослі, щоб приймати важливі рішення, але все ще досить молоді, щоб не передбачити катастрофічних наслідків. Іншими словами, це вибір молодих дорослих людей.

          Як ми можемо уникнути таких помилок? Найперше, послухаємо Божу мудрість, висловлену через царя Соломона. Хоча Соломон зіштовхнувся зі серйозними проблемами пізніше у своєму житті, тому що перестав слідувати своїм власним порадам.

          Пропонуємо сім способів, які можуть призвести до руйнування життя, коли вам трохи більше двадцяти, засновані на зворотному від порад Соломона, а також рішення, що потрібно зробити замість цього.

           

          1. Робіть все, що хочете.

           

          Це була найбільша брехня, в яку я вірив, коли мені було двадцять із хвостиком. Я думав, що можу робити все, що захочу, і мені нічого за це не буде. Подумаєш, я ж молодий і нікому не завдам шкоди. Але з часом я дізнався, що все зовсім не так.

          Зараз ви перебуваєте в процесі становлення і формування. Готуєтеся стати чудовим чи дружиною, батьком або мамою, співробітником і другом, або… можете стати абсолютною протилежністю цього. Все, що ви зараз робите, приведе вас до одного з цих шляхів.

           

          „ Простодушний іме віри кожному слову; розумний уважає на свої кроки“ (Приповідки 14:15)

           

          Рішення: робіть те, що Бог хотів би, щоб ви робили.

           

          1. Витрачайте більше грошей, ніж заробляєте.

           

          Я живу в місті, яке практично вигадало термін „мільйонний мільйон доларів“. Але коли ви витрачаєте більше, ніж можете собі дозволити, вам все одно доведеться платити за це — плюс відсотки. Тепер, живучи „хорошим життям“, ви гарантовано будете жити погано через борги або фінансові проблеми впродовж майбутніх десятиліть. Багато людей сьогодні все ще платять за те, що відбулося багато років тому, через багато часу після того, як „миттєве задоволення“ було забуте.

           

          „ Над бідними багач панує; боржник – рабом у позичальника“ (Приповідки 22: 7)

           

          Рішення: живіть скромніше за свої можливості.

           

          1. Плекайте свої залежності і згубні звички.

           

          Алкоголь, гроші, наркотики, порнографія, шопінг або будь-який інший потяг — більшість людей мають якісь слабкості. Вони приносять смерть: або буквальну смерть, або смерть стосунків, свободи і радості.

           

          Як відбувається і зростає залежність? Ви її підживлюєте. Коли ви щось маєте, воно зростає. Що більше ви підживлюєте наркоманію, то сильніше вона зростає, і тим важче її зупинити. Мудрість полягає в тому, щоб зупинитися зараз, а не пізніше. Ставатиме щораз важче і важче після кожного „останнього разу“.

           

          „ Справедливість праведних їх рятує, підступні заплутаються у власній злобі“ (Приповідки 11: 6)

           

          Рішення: моріть голодом свою залежність.

           

          1. Дружіть із дурнями.

           

          Факт: у якомусь сенсі, ви стаєте тим, із ким ви проводите час і спілкуєтеся. Недарма кажуть, що ви є чимось середнім з п’яти чоловік, із якими проводите більшість всього часу. Ви робите те, що вони роблять (бо ви робите це разом), ви переймаєте їхні ідеї і переконання, і ви навіть вивчаєте їхні манери і мову.

           

          Отже, якщо ви складаєте компанію дурням, ви станете одним із них. Але якщо ви будете спілкуватися з мудрими людьми, які присвятили себе зростанню за Христом і зміні життя людей довколо, тоді ви станете мудрим.

           

          „ Хто ходить з мудрими, сам стає мудрим; а хто приятелює з дурним, – той зледачіє“ (Приповідки 13:20)

           

          Рішення: тримайтеся мудрих людей.

           

          1. Вірте, що в цьому житті все обертається тільки довколо вас.

           

          Зараз є одним із майже 7,6 мільярда чоловік, і хоча ви особливий, те ж саме можна сказати і про решту 7 600 000 000 чоловік у світі, а також про мільярди і мільярди, які жили раніше, а тепер вже давно мертві і забуті. Ви не зірка цього шоу. У вас є своя епізодична роль, яку мало хто побачить, і вона буде забута, як тільки зміниться картинка на екрані.

           

          Люди, які стають найбільшою реальністю в своєму власному світі, дисфункціональні. Вони завжди закінчують тим, що або розчаровуються, або є відірваними від реальності. І коли вони залишають це життя, їхній світ зникає; вони насправді не роблять на реальний світ глибокого впливу. Якщо ви хочете бути важливими і змінити щось у цьому світі, живіть заради Бога і служіть іншим у своєму житті. Ісус був нашим найбільшим прикладом цього. Він служив нам і добровільно помер за наші гріхи на хресті. Він використовував Свою силу для служіння нам:

          Бо й Син Чоловічий прийшов не на те, щоб йому служити, лише щоб служити й віддати своє життя як викуп за багатьох“ (Марка 10:45)

           

          „ Плекайте ті самі думки в собі, які були й у Христі Ісусі. Він, існуючи в Божій природі, не вважав за здобич свою рівність із Богом, а применшив себе самого, прийнявши вигляд слуги, ставши подібним до людини. Подобою явившися як людина, і понизив себе, ставши слухняним аж до смерти, смерти ж – хресної. “ (Филип’ян 2: 5-8).

          І, вмираючи, Він спас нас від гріха і придбав для нас силу, необхідну нам для служіння іншим в нашому житті.

          „Погибелі передує гординя, падінню ж – бундючний дух“ (Приповідки 16:18)

           

          Рішення: служіть іншим своїм життям.

           

          1. Живіть заради миттєвого задоволення.

           

          Практично ніщо дійсно варте не дається нам швидко і одразу. Потрібен час і дисципліна, щоб стати олімпійським спортсменом (або просто привести себе і своє тіло в хорошу форму), одержати вчений ступінь, стати дипломованим бухгалтером або просто хорошим чоловіком чи дружиною. І багато з того, що ви дійсно хотіли б, щоб залишалося у вашому житті надовго, можна пустити під укіс, якщо ви почнете потурати собі в якийсь момент. Ви хочете дивовижний шлюб або просто одну приголомшливу ніч? Ви хочете вийти на пенсію через 36 років або їздити на розкішному автомобілі протягом наступних 36 місяців? У кожному разі вибір другого ускладнює (або унеможливлює) перше.

          „В хаті мудрого дорогоцінні скарби й олія, але дурний їх прогайнує“ (Приповідки 21:20)

           

          Рішення: дочекайтеся кращого від Бога.

           

          1. Уникайте підзвітності.

           

          У всіх нас є схильність щось зіпсувати або бути сліпими до наших власних недоліків. Ми також легко можемо переконати себе, що можемо змінитися самотужки, хоча це ніколи не працювало в минулому. Ось чому Бог створив нас, щоб ми спілкувалисяодин із одним, щоб ми могли заохочувати і надихати один одного, вказувати на недоліки і допомагати в часи слабкості.

           

          Ви намагаєтеся бути в співтоваристві і підзвітними або уникаєте цього? Причина, через яку люди уникають підзвітності, полягає в тому, що вони не хочуть, щоб їх виправляли, хоча це і означає, що вони будуть продовжувати робити те, що руйнує їх життя. Якщо ви дійсно хочете змінюватися і дійсно щодня ставити Бога на перше місце у своєму житті, то зробіть одну просту річ у якості першого кроку: знайдіть спільноту, в центрі якої буде Христос.

           

          „Хто любить навчання, той знання любить, хто ж ненавидить картання, той безглуздий“. (Приповідки 12: 1)

           

          Рішення: не робіть нічого з цього самотужки.

           

          Ким ви станете завтра

           

          Люди не приймають рішення зруйнувати своє життя. Ми сподіваємося стати відмінними співробітниками або власниками бізнесу. Ми сподіваємося бути прекрасними мамами, татами, чоловіками або жінками. Ми сподіваємося на успіх і вагомий внесок в суспільство. Ми сподіваємося бути вірними в нашому наслідуванні Ісуса. Але це все починається з невеликих правильних кроків. Великі дорослі з’являються за допомогою вірності молодих.

           

          Ви стаєте чимось, і рішення, які ви приймаєте і продовжуєте виконувати сьогодні, визначать, ким ви станете завтра. Ким би ви хотіли бути, коли подорослішаєте? Ви станете цією людиною набагато раніше, ніж думаєте. Що сьогодні ви робите, щоб стати такою людиною?

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"