Бог – діє! Тому я молюся і не припиняю чекати

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Бог – діє! Тому я молюся і не припиняю чекати

          Майте віру! Довіряйте Богові — Він завжди почує і відповість. Коли ви чекаєте на відповідь від Господа, то показуєте Богові, що вірите Його обіцянкам. Вірите, що Він дотримається Своє слово.

          „ Жду на Господа, душа моя жде, і я надіюся на його слово“ (Псалом 129: 5).

           

          У Даніеля Буна, відомого американського першопоселенця, якось запитали: „Ви коли-небудь губилися в дикій місцевості?“ На що він відповів: „Ні! Бувало, що я збивався зі шляху на кілька тижнів, але ніколи не губився зовсім“.

          Дехто може відчувати себе збитими зі шляху. Хтось переживає це відносно свого шлюбу: „Я молюся про поліпшення ситуації, але нічого не змінюється“. Те ж стосується і кар’єри: „що мені робити зі своєю роботою: розвиватися, чи взагалі щось змінити?“ Ви збиті з пантелику в стосунках. Ви можете відчувати себе безсилими, не мати надії і думати, що нічого не можете зробити, щоб змінити ситуацію.

          Не занепадайте духом! Не здавайтеся! Підніміть свій погляд вгору. Помоліться. Я в багатьох ситуаціях молюся Богу, хоча далеко не завжди Він відповідав. Пригадую, одну молитву, я молився майже щодень упродовж 24 років, і на неї не було відповіді. Я не знаю, чому Бог вирішив не відповідати на цю молитву. Я цього не розумію. Та я вирішив так: незалежно від того, чи відповість Бог на мої прохання, я до кінця свого життя буду вірити Його обіцянкам. Тому що Бог — милосердний. Він знає, що краще, навіть коли я цього не розумію.

          Коли Господь не відповідає на наші молитви, нам потрібно пам’ятати декілька дуже важливих істин.

          По-перше, саме Бог все контролює, а не ви. Він краще за вас знає, що вам потрібно. Не існує такої високої гори, яку Він не міг би пересунути. Немає настільки великої проблеми, яку Він не в силах вирішити. Немає такої печалі, яку Він не міг би втішити. У Бога все під контролем, і у Нього є план.

          Друге, що вам потрібно пам’ятати — незалежно від того, чи отримуєте ви відповідь, Бог вшанує ваше терпіння і очікування — якщо не в цьому світі, то у вічності.

           

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"