Покликана до лідерства? Бери за приклад біблійну сміливість

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Покликана до лідерства? Бери за приклад біблійну сміливість

          Жінки-лідери — модна тема! Хоча я вважаю, що вона модна лише тому, що ми думаємо, що це щось нове і скандальне. Різні соціальні системи минулого вважали, що жінкам не личить керувати, і людство підхопило цей стереотип. Хоча тема жінок-лідерів здається новою, насправді, тема давня, і ми можемо знайти відповіді в Біблії щодо лідерства жінок.

          Лідерство дане Богом

          Лідерська позиція — це те, що дає Господь. Перша глава книги Даниїла говорить, що Господь підносить лідерів і скидає їх. Покликання до лідерства дається Господом — Єремія був покликаний в лідери ще до свого народження. Це було питання обрання на лідерство, і в цьому випадку різні речі були вплетені в його сутність ще до того як він народився — він був обдарований, щоб виконати своє призначення.

          У дні Свого земного життя Ісус перш за все був покликаний для лідерства Своєї сім’ї — саме тому ми бачимо, як Він піклується про Свою матір біля хреста. Він був покликаний для лідерства в Назареті, — але це селище не прийняло Його, і Він не міг здійснювати там чудеса. Чи це зупинило Його? Ні! Він подорожував всюди по Своїй країні, бо був покликаний для Свого народу. Ісус був покликаний як духовний лідер:

          „ Дух Господа Бога на мені, бо Господь мене помазав. Він послав мене, щоб принести благу вість убогим, лікувати скрушених серцем, проголосити невольникам свободу, ув’язненим відкрити очі, проголосити рік Господнього благовоління, день відплати нашого Бога, потішити всіх засмучених, звеселити засмучених Сіону, замість попелу дати їм вінець, єлей веселощів – замість жалобної одежі, хвалу замість пригніченого духу, – і зватимуть їх дубами справедливости, посадкою Господа на його славу“ (Ісаї 61, 1:3).

          Чи дозволив Він, щоб політичний хаос зупинив Його? Ні! Чи дозволив Він відкидання духовних лідерів Його днів зупинити Його? Ні.

           

          Незламні жінки

          Є великий список жінок, які були подібні до Ісуса. Вони отримали Боже покликання для свого життя, прийняли дари Божі, вкладені в них, і ходили в були обраними перед своїм Отцем небесним — Лідія, Девора, Естер, мати Тимотія, Маріам.

          Мабуть, найбільш проігнорована краса жіночого лідерства — це здатність підкорятися і швидко відповідати Господу. Історичні перемоги були здійснені жінками, які перебували в молитві і пості — здається „найслабший“, проте ефективний спосіб участі у війні.

          А як щодо вашого голосу? Чи має він на небесному суді менше значення, ніж чоловічий? Чи любить Бог вас, як жінку, хоч трохи менше, ніж Він любить Своїх синів? Хіба ви не є Нареченою Христа? Хіба ви не співспадкоємиця Христа і не посаджені з Ним на Небесах?

           

          Я поведу!

          Отже, яким же чином жінки вписуються в лідерство? Божі шляхи менше прямолінійні, ніж багатьом із нас хотілося б.

          Зрештою, лідерство — це партнерство з Ісусом: вчіться від Нього і покладайтеся на Нього. У моєму житті, Ісус — той, хто допомагає мені любити чоловіка і виховувати дітей. Він — той, хто зі мною на кожній сцені, хто допомагає мені з кожною піснею. Він — той, хто наставляє мене в лідерстві. Ісус — той, хто втішає мене, коли я терплю невдачу. Я чую, як Він підбадьорює мене, коли я прагну до свого вищого покликання.

          А як щодо вас? У чому проявляється ваше лідерське покликання? Якщо ви — жінка, ви могли припустити, що шлях до лідерства для вас закрите. Але хто зупиняє вас? Можливо, перешкоди, з якими ви стикаєтеся, — це ті ж перешкоди, з якими стикається ваш брат, і це взагалі не питання статі. Може бути, лідерство — більше питання покликання, ніж форми. І, можливо, вся суперечка на цю тему — запрошення до розмови з Господом. Чи зробив Він вас лідером? Чим ви покликані керуватися? Найбільше питання в тому, чи приймете своє покликання, незважаючи ні на що — ані на ненависть інших, ані на невдачі на вашому шляху, і як би не так вас ні розуміли?

           

          Чи станете наполегливо продовжувати?

          Незалежно від вашого лідерського титулу на землі, Бог дав вам лідерське покликання. Якщо Ісус може наполегливо продовжувати Свою справу, чи можете ви?

          Не дозволяйте людям помістити вас у рамки, які ваш Батько ніколи не встановлював для вас. Дозвольте любові Христа проникнути у ваше серце, щоб ви ніколи не йшли на компроміс зі своєю сутністю, виконуючи своє призначення і ходячи в своєму покликанні на цій землі.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"