10 визначень Божого імені

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 10 визначень Божого імені

          „І сказав: “Не наближайся сюди! Скинь взуття з твоїх ніг: місце бо, що на ньому стоїш – земля свята”“ (Вихід 3:15)

          Щоразу, коли чуєте слово Яхве або бачите Господь в Біблії, то повинні усвідомлювати, що це власне ім’я, складене з „Я Є“ і нагадує нам про те, що Бог є абсолютним.

          Є як мінімум 10 означень, які характеризують ім’я Яхве — „Я Є“ :

           

          1. У Нього ніколи не було початку. Кожна дитина запитує: „Хто створив Бога?“ І кожен мудрий батько відповідає: „Ніхто не створював Бога. Бог просто є. І завжди був. Без початку“.

           

          1. Богу ніколи не буде кінця. Якщо у нього не було початку буття, Він не може припинити своє буття, тому що перебуває завжди.

           

          1. Бог — це абсолютна реальність. До Нього не було реальності. Поза Ним немає реальності, якщо тільки Він не побажає і не створить її. Він — це все, що було вічно. Ні простору, ні всесвіту, ні порожнечі. Тільки Бог.

           

          1. Бог абсолютно незалежний. Ніхто і ніщо не призвело до Його існування, не підтримує Його, не радить Йому і не робить Його тим, ким Він є.

           

          1. Все, що не є Богом, повністю залежить від Бога. Увесь всесвіт є вторинним. Все з’явилася завдяки Богу і залишається існувати в кожен момент з волі Бога, що підтримує його існування.

           

          1. Увесь всесвіт, у порівнянні з Богом, — ніщо. Умовна і залежна реальність щодо абсолютної і незалежної подібна до тіні. Як відлуння грому. Все, що нас дивує на цій планеті і в інших галактиках, у порівнянні з Богом — ніщо.

           

          1. Бог — незмінний. Він той самий вчора, сьогодні — вічно. Його не можна поліпшити. Він не може стати кимось. Він — Той, Хто Він є.

           

          1. Бог — абсолютний стандарт істини, доброти і краси. Немає ніякої книги закону, в яку б Він дивився, щоб дізнатися, що правильно, а що ні. Ніякого календаря для встановлення фактів. Ніякої організації для визначення того, що є чудовим чи прекрасним. Він Сам по Собі стандарт того, що правильно, що істинно, що красиво.

           

          1. Бог робить те, що завгодно Йому, і це завжди правильно, завжди прекрасно і завжди відповідає істині. Всю реальність поза Ним створив Він, спроектував Він і управляє Він як абсолютною реальністю. Тому Він абсолютно вільний від будь-яких обмежень, що не виходять із Його власної волі.

           

          1. Бог — найважливіша і найцінніша реальність і особистість у Всесвіті. Він гідний більшого інтересу, уваги, захоплення і того, щоб насолоджуватися Ним більше, ніж будь-якою іншою реальністю, в тому числі й усім всесвітом.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"