Час із Богом. Це мусить бути у вашому житті!

Читай також

  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • В Горлицях молилися за протоєрея Григорія Назара в річницю смерті
  • Презентація книги сестри Антонії Шелепило «Плани на завтра. Старий Завіт: Нові лінзи для Божого Слова»
        • Час із Богом. Це мусить бути у вашому житті!

          Коли я був підлітком, мій духівник  навчив мене щоденно проводити час у молитві. Це стало найважливішою звичкою в моєму житті, і я переконаний, що ніхто не може зростати як християнин без неї.

           

          Коли мені було всього 18 років, я запам’ятав уривок з Книги Приповідок 8:34: „ Щасливий чоловік, що мене слухає, що день-у-день біля дверей моїх чуває, біля моїх одвірків стоїть на сторожі!“. Я почав вставати рано і молитися в своїй кімнаті в гуртожитку коледжу. Я виявив, що Бог обіцяє благословення тим, хто проводить із Ним час! Більше ніж через 40 років я все ж так само відокремлюю це особливий час для Бога.

           

          А як ви плануєте своєму щоденні тихий час для Бога? Багато християн кажуть, що вони занадто зайняті, щоб виділити час для молитви і читання Біблії. Замість цього вони роблять кілька справ одночасно, слухаючи християнські подкасти, поки йдуть на роботу або моляться про себе, коли приймають душ або чистять зуби.

           

          Немає нічого поганого в цьому, але якщо ви ніколи не відділяєте час, щоб зосередитися на молитві або читанні Біблії, ваші стосунки з Богом будуть безладними і поверхневими. Ще не пізно розвивати нові звички. Ось кілька способів, які ви можете використовувати, щоб зробити свій час із Богом пліднішим і ближчим.

           

          1. Встановіть час для вашого „побачення“ з Богом.

          Нема різниці, коли молитися. Дехто обирає ранок; комусь зручніше чи легше молитися ввечері. Мені зручніше молитися рано-вранці, до того, як щоденні справи почнуть пожирати мій час. Як тільки ви виробите свою звичку, і зрозумієте, наскільки ви виграєте від неї, усвідомите, що просто не можете жити, не проводячи час із Богом.

           

          1. Виберіть особливе місце, де ви будете на самоті.

          „ Ти ж, коли молишся, увійди у свою кімнату, зачини за собою двері й молись Отцеві твоєму, що перебуває в тайні, а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі“ (Матея 6: 6). Звичайно, це не означає, що ви не можете молитися під час керування авто. Але вам потрібне тихе місце, щоб зосередитися.

           

          1. Вимкніть телефон.

          Хіба ви б розмовляли з друзями, відповідали на смс або електронні листи під час побачення? Ні, якщо тільки вам не байдужі ці стосунки. Таким самим принципом керуйтеся, коли ви проводите час із Господом. Нам потрібно повернути мистецтво зосередженої посвяти.

          Мені подобається мій телефон, але я визнав за необхідне змусити його замовкнути, коли я проводжу час із Богом. І якщо ви використовуєте свій телефон, щоб читати електронну Біблію, подумайте над тим, щоб повернутися до старомодного друкованого варіанту Святого Письма. Спокуса перевірити повідомлення або опублікувати фотографії в Instagram змарнувати ваше молитовне життя.

           

          1. Не піддавайтеся тискові

          Вам не потрібно читати 50 глав Біблії або молитися три години. Не поспішайте і правильно розподіляйте сили. Будьте реалістами і робіть невеликі кроки. Якщо ви шукали Господа нерегулярно, почніть читати одну главу Біблії в день і моліться протягом 15 хвилин. Згодом, вам захочеться більше. Краще бути черепахою, ніж зайцем. Ключ у тому, щоб бути послідовним.

           

          1. Навчіться „пережовувати“ Біблію.

          Один із найпростіших способів вивчення Біблії полягає в тому, щоб читати одну книгу за раз (наприклад, Послання до Римлян або Книга пророка Ісаї) і повільно „пережовувати“ кожен вірш. Що більше ви читаєте вірш, то більше „соків“ ви вичавлюєте з нього!

           

          1. Не просто читайте Біблію; але слухайте голос Бога.

          Деколи  люди скаржаться, що не чують, як Бог говорить. Але коли запитую, чи регулярно вони читають Біблію, кажуть, що занадто зайняті. Та Бог хоче говорити з нами через сторінки Його Слова.

          Коли ви читаєте Святе Письмо, молячись серцем, то знайдете в Біблії те, що шукаєте — це буде „приватне“ повідомлення для вас.

          Коли у мене були важкі часи, і я був в біді, я читав Біблію доти, поки текст, здавалося, не виступав із Книги і не вітав мене, кажучи: „Я був спеціально написаний для тебе“.

           

          1. Використовуйте молитовний список.

          Багато християн сприймають молитву досить егоїстично, так ніби вона існує тільки для задоволення їх власних потреб і потреб. Але Ісус закликає нас до місця глибшого жертвопринесення, запрошуючи нас молитися за інших. Кілька років тому я почав звикати молитися за окремих людей, яких Бог привів у моє життя. Сьогодні у мене є довгий список членів сім’ї, друзів, наставників і учнів, за яких я молюсь регулярно. Виливати серце в молитві за них стало однією з практик мого духовному житті, участь у яких приносять мені найбільше задоволення.

          Апостол Павло писав до корінтян: „ Але боюся, щоб, як змій був обманув Еву своїм підступом, так не попсувалися думки ваші, й ви не відхилилися від простоти й чистоти щодо Христа“ (2 Корінтяни 11: 3). Наша високотехнологічна і насичена інформацією культура надає нам мільйон способів зайняти наш час, але проста посвята і молитва залишаються протиотрутою всьому, що відволікає нашу увагу. Вимкніть шум, увійдіть в свою молитовну кімнату, зачиніть двері і проведіть час із Богом. Робіть молитовний час частиною свого повсякденного життя.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • В Горлицях молилися за протоєрея Григорія Назара в річницю смерті
        • Презентація книги сестри Антонії Шелепило «Плани на завтра. Старий Завіт: Нові лінзи для Божого Слова»
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі

              • Дякую! Дуже вчасний текст!
                Я, на жаль, відношусь до тих, хто молиться, поки вдягає піжаму і готується до сну. Прочитала статтю і навіть соромно стало, адже впізнала себе. Треба і справді набути нової звички – виділяти для молитви окремий час, а не намагатись втулити її поміж інших буденних справ.