Кожен отримав три подарунки від Бога. Знаєте які?

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Кожен отримав три подарунки від Бога. Знаєте які?

          „Дітоньки, ніхто нехай не вводить вас в оману. Хто чинить правду, той праведний, як і він – праведний. Хто чинить гріх, той від диявола, бо диявол грішить від початку. На це з’явився Син Божий, щоб знищити діла диявола“ (1 Йоана 3: 7-8)

          „ Мої дітоньки, пишу вам те, щоб ви не грішили. Якже згрішить хтось, ми маємо заступника перед Отцем, Ісуса Христа, праведного. Він – примирення за наші гріхи, і не лише за наші, а й за гріхи усього світу“ (1 Йоана  2: 1-2)

          Син Божий прийшов, щоб допомогти нам перестати грішити. Він прийшов також щоб своєю смертю примирити нас, грішних, із Богом.

          Важливо, щоб у нашому житті було три складових. І вони, насправді, є подарунками для кожного, хто вірить Господеві.

          Подарунок № 1. Чітка мета життя

          Можна просто сказати так: не гріши — не роби того, що безчестить Бога. „Пишу вам те, щоб ви не грішили“ (1 Йоана 2: 1). „ На це з’явився Син Божий, щоб знищити діла диявола“ (1 Йоана 3: 8).

          Чи можете ще якось змінити це? Так, все це підсумовано в 1 Йоана 3:23. Це чудове резюме всього послання Йоана. Зверніть увагу на єдину „заповідь“:

          „А ось його заповідь: Вірувати в ім’я його Сина Ісуса Христа й любити один одного, як він дав був нам заповідь“.

          Ці дві речі так тісно пов’язані для Йоана, що він називає їх однією заповіддю: вір в Ісуса і люби інших людей. Це твоя мета. Це підсумок християнського життя. Довіряй Ісусові, люби людей так, як Ісус і Його апостоли вчили нас любити. Вір Ісусу, люби людей. Перший подарунок: мета життя.

          Подарунок № 2. Надія, що наші недоліки і наші невдачі будуть прощені

          Друге значення подвійної істини про те, що Христос прийшов, щоб зменшити наші гріхи і простити їх полягає в том, що ми добиваємося прогресу в подоланні наших гріхів, коли у нас є надія на те, що наші невдачі будуть прощені. Адже, якби ми боролися з гріхом без надії на прощення, то це б демотивувало абсолютно.

          Отже, наш другий різдвяний подарунок: Христос прийшов не тільки для того, щоб зруйнувати діла диявола — наші гріхи , а й став нашим заступником через невдачі і провали в нашій боротьбі.

          Нехай те, що ваші невдачі не є вирішальними, дасть вам надію в боротьбу. Але будьте обережні! Якщо перетворите Божу благодать в дозвіл грішити і скажете: „Ну, якщо я можу програти в битві з гріхом, і це не має особливого значення, то навіщо ж тоді взагалі напружуватися і боротися з гріхом?“ Якщо так вважаєте і продовжуєте діяти в такому ключі, то, чинити супроти Бога, не довіряєте Йому і не вірите в Його слово.

          Та більшість прогнуть боротися з гріхом у своєму житті. І Бог говорить: нехай те, що Христос покриває ваші невдачі, дає вам надію в цій боротьбі. „Я пишу це вам, щоб ви не грішили, але якщо згрішите, у вас є посередник, Ісус Христос“.

          Подарунок № 3. Христос допоможе нам

          Врешті, третє значення цієї істини полягає тому, що Христос дійсно допоможе нам у нашій боротьбі. Він насправді підтримає тебе. Він на твоєму боці. Він прийшов, щоб знищити гріх. У Першому посланні Йоана 4: 4 сказано: „ Ви, діточки, від Бога, і перемогли їх, бо більший той, хто у вас, ніж той, хто у світі“. Ісус — живий, Ісус — всемогутній, Ісус живе в нас вірою. Ісус за нас, а не проти нас. І Він допоможе у вашій боротьбі з гріхом. Довіртеся Йому.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"