Про що йшлось у першій розмові Бога з людьми?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Про що йшлось у першій розмові Бога з людьми?

          Із книги Буття усім нам відома історія створення перших чоловіка та жінки – Адама та Єви. Однак чи задумувались ми над тим, а про що насамперед Бог сказав новоствореним людям і чому?

          І сотворив Бог людину на свій образ; на Божий образ сотворив її; чоловіком і жінкою сотворив їх.І благословив їх Бог і сказав їм: “Будьте плідні й множтеся і наповняйте землю та підпорядковуйте її собі; пануйте над рибою морською, над птаством небесним і над усяким звірем, що рухається по землі.” Буття, 1.27-28

          Отож від початку, лише створивши чоловіка і жінку, Бог благословляє їх на подружню любов, на секс! Такою була дійсність Едемського саду, від якої перші люди зуміли свідомо відмовитись, вчинивши первородний гріх.

          Сьогодні, так як і впродовж людської історії, саме це перше Боже благословення людини, Боже прагнення і подарунок для неї, стало тим, на що найбільше страждаємо у своєму духовному житті.

          Нечистота – один із найбільш популярних, поширених, найгрішніших гріхів, бо саме цей гріх руйнує і спотворює Божий задум.

          Коли Адам і Єва згрішили, порядок змінився: з того часу Адам став панувати над своєю жінкою. Не таким був задум Божий, Бог дав Чоловікові жінку, а жінці чоловіка, щоби не кривдили одне одного, але одне одни володіли у любові і послусі.

          Нечистота – це використання іншої людини, завдавання кривди їй.

          Коли ми одружуємось, то стаємо підвладні одні одному, чоловік – дружині і навпаки. Хто не одружений – є Божий. Нечистота – це завжди крадіжка, коли забираємо те, що належить Богу або комусь, кому Бог довірив.

          Хто би винайшов лік від нечистоти – зміг би вирішити більшість проблем світу, бо від того гріха діється багато зла на світі.

          Як боротись із цим гріхом? Нечистота є формою пошуку любові, невтихомиреним прагненням серця у прагненні любові. Лише Бог у силах допомогти у цьому грісі. Лише Бог може вповні таке прагнення людини сповнити.

          Бо навіть ті подружжя, які люблять один одного, але мають порожнечу там, де має діяти Божа присутність, навзаєм використовують себе, не порушуючи при цьому позірно жодних законів. Але це не чистота, чистота – це відчуття, що ти вповні люблений, а це можливо лише у Бозі, у Його присутності у нашому житті.

          Автор: Тетяна Трачук

          за матеріалами відеоблогу о. Адама Шустака

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)