Як можемо розпізнати Бога

Читай також

  • Владика Венедикт: «Якщо ми уповаємо на Бога, то можемо йти через будь-які обставини»
  • Молись так, щоб отримати від Господа благодать
  • Коли варто починати вчити дітей молитися?
        • Як можемо розпізнати Бога

          Коли ми говоримо про молитву, то дуже часто уявляємо її як дію. Це певні зусилля та старання із моєї сторони, які я маю зробити, щоб зустрітися та пережити досвід Бога.

          Відтак у своєму житті ми можемо спостерігати, скільки разів ми прикладали ці неймовірні старання та зусилля, і часто ця зустріч нам якось вдавалася. Та часто в цих неймовірних зусиллях ми бачимо, що нічого не вдається. Про що це свідчить? Цей досвід показує нам надзвичайно важливу річ, що не тільки ми є тими, хто зустрічається із Богом, але є Бог, який зі своєї сторони прагне зустрітися із нами.

          Тож ми зі своєї сторони повинні прикласти найбільших зусиль і найбільших старань, проте, також ми повинні розуміти, що це Бог, який приходить до нас на молитву. У молитві Бог є Тим, який діє.

          І тут діє не тільки наша особиста молитва, наші особисті зусилля чи наш особистий труд, але ця відкритість на Господа Бога. З однієї сторони ми повинні зробити максимум зусиль та старань із нашої сторони, а з іншої сторони — бути довготерпеливими та впевненим у тому, що Бог дасть про себе знати.

          Якщо часто Бог не дає про себе знати, значить це є певний педагогічний підхід Господа. Адже Господь завжди любить нас і Він не перестає любити. Коли ж Він якось не виявляє себе у молитві, можливо, Він прагне, щоб ми зі своєї сторони ставали все більш витривалішими. Коли для нашого добра потрібно буде — Бог ввійде у наше життя.

          Тому, знову й знову стаючи до молитви, робімо все, що залежить від нас, стараймося зберігати наше молитовне правило, намагаймося творити регулярність у молитві, але водночас цілковито певні, що при потребі Бог дасть про себе знати.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

          Читай також

        • Владика Венедикт: «Якщо ми уповаємо на Бога, то можемо йти через будь-які обставини»
        • Молись так, щоб отримати від Господа благодать
        • Коли варто починати вчити дітей молитися?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.