Не бути на Літургії в неділю через працю – це гріх?

Читай також

  • Немає пов’язаних публікацій.
        Не бути на Літургії в неділю через працю – це гріх?

        Є багато професій у наш час, які вимагають праці у неділю. Через це участь у святковій Службі Божій є під питанням. Чи є це важким гріхом?

        Участь у богослужіннях – це те, до чого нас закликає Церква, оскільки так отримуємо благодать Божої присутності. Брати активну участь у богослужіннях – це не зовнішній указ, але це мало би бути прагнення кожного християнина.

        Літургії маємо потребувати, бо лише там зустрічаємо живого Бога.

        Тому коли виникає ситуація, що через працю не можемо бути на богослужінні, то маємо використати усі нагоди. Наприклад, можемо піти в суботу ввечері. Або ж, якщо є можливість, піти перед роботою або після. Якщо ж після роботи в неділю ви мусите приготувати ще вечерю для дітей або доглянути їх, тобто виконати щось, що без вас не виконає ніхто – тоді не йдеться про важкий гріх.

        Бог бачить наші серця і знає спроможність нашого тіла. Якщо ви працюєте до півночі напередодні і від 8-9 ранку в неділю, то те, що не можете прокинутись вранці щоби відвідати храм не має бути причиною постійних докорянь собі.

        Не варто дозволяти собі нехтувати участю у недільній Службі, але разом з тим, зважаючи на обставини, не треба докоряти собі.

        Чи можна слухати Літургію онлайн, якщо є така нагода. Звісно. Головне – щире серце і розуміння того, що нас там завжди чекає Бог.

        За о. Remigiusz Recław SJ

        Підготувала Тетяна Трачук

         

        Читай також

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Учасник команди ДивенСвіт:)