Молитви за наші стосунки

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя» (Єр. 22, 3). Послання Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні щодо війни та справедливого миру в контексті нових ідеологій
        • Молитви за наші стосунки

          Ви замислювалися колись про молитву за Святим Письмом за свої стосунки?

          Стосунки, що кидають нам виклик, вдосконалюють нас. Вони є інструментом в руках нашого люблячого Бога, який використовує їх, щоб змінювати нас.

          Ось ці складні взаємини з конкретною людиною … (саме тим, чиє обличчя зараз виникло у вас перед очима) … пропоную вам зупинитися зі мною разом і подякувати Богові за нього або неї і за те, чого Бог хоче навчити вас через цю людину.

          Молитви за стосунки.

          Попросіть допомоги у Господа в тому, щоб Він забрав у вас всю гіркоту, гнів, лють, крик, наклеп і всяку злість. Моліться, щоб Він дав вам добре і ніжне серце, яке прагне прощати так само, як ви прощені Богом.

          “Усяка досада, гнів, лють, крик та хула мусять бути викорінені з-посеред вас разом з усією злобою. Будьте, натомість, добрі один до одного та милосердні, прощайте один одному, як Бог у Христі вам. простив” (Ефесян 4: 31-32).

          Моліться за те, щоб Бог допоміг вам розібратися з конфліктом і дав сміливість підійти до людини і поговорити сам на сам.

          “А коли брат твій завинить супроти тебе, піди й докори йому віч-на-віч. Коли послухає тебе, ти придбав брата твого. Коли ж він не послухає тебе, візьми з собою ще одного або двох, щоб усяка справа вирішувалася на слово двох або трьох свідків. І коли він не схоче слухати їх, скажи Церкві; коли ж не схоче слухати й Церкви, нехай буде для тебе як поганин і митар” (Матея 18: 15-17)

          Просіть, щоб за Божою благодаттю ви не робили нічого з егоїстичних амбіцій або марнославства, але смиренно шанували інших більше себе. Моліться за те, щоб Він допоміг вам піклуватися про інтереси інших, а не тільки про свої власні. Благайте Його про смирення, яке явив Христос, віддавши все Свої права і привілеї, став слугою. Просіть Його показати вам, як саме ви можете служити в розпал важких стосунків.

          “Не робіть нічого підо впливом суперечки, чи з марної слави, але вважаючи в покорі один одного за більшого від себе; майте на увазі користь не власну, а радше інших. Плекайте ті самі думки в собі, які були й у Христі Ісусі. Він, існуючи в Божій природі, не вважав за здобич свою рівність із Богом, а применшив себе самого, прийнявши вигляд слуги, ставши подібним до людини. Подобою явившися як людина” (Филип’ян 2: 3-7).

          Моліться, щоб Бог допоміг вам любити інших так, як Він любить їх, і так, як Він любив вас, коли ви були негідні любові. Визнайте перед Богом, що любов — це не просто відсутність ненависті, а вибір діяти на благо інших. Просіть Бога відкрити вам, які жести любові Він хотів побачити від вас.

          “Коли хтось каже: «Я люблю Бога», а ненавидить брата свого, той не правдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: «Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого.»” (1 Йоана 4: 20-21)

          Прийміть на себе зобов’язання перед Господом, що ви не будете відповідати злом на зло, але робити те, що є добро перед усіма. Моліться за те, щоб, наскільки це залежить від вас, ви жили в мирі з усіма. Скажіть Богу, що ви довіряєте Йому.

          “Нікому злом за зло не віддавайте; дбайте перед усіма людьми про добро. Коли можливо, оскільки це від вас залежить, будьте з усіма людьми в мирі. Самих себе не відомщайте, любі, а дайте місце гніву, написано бо: «Мені належить помста, я відплачу», – говорить Господь” (Римлян 12: 17-19)

          Визнайте перед Господом, що в найважчі часи Він буде битися за вас, а ви просто будете залишатися спокійними.

          “Господь бо воюватиме за вас, ви ж будьте спокійні” (Вихід 14:14).

          Моліться за те, щоб бути швидкими на слухання, повільними на слова і гнів, розуміючи, що злість не чинить праведності Божої.

          “Знайте, мої улюблені брати: хай кожен буде скорий до слухання, повільний до говорення, непоквапний до гніву, бо гнів людини не чинить справедливости Божої” (Якова 1: 19-20)

          Просіть про милість терпляче ставитися до інших людей і прощати їх, оскільки ви самі були прощені.

          “Терплячи один одного й прощаючи одне одному взаємно, коли б хтось мав на кого скаргу. Так, як Господь простив вам, чиніть і ви так само” (Колосян 3:13).

          Визнайте істину про те, що лагідна відповідь гасить гнів, а різка відповідь — породжує гнів. Моліться, щоб Бог дав вам дух смиренності в лагідних відповідях.

          “Лагідна відповідь гасить гнів, дражливе слово викликає лютощі” (Приповідки 15: 1)


          Дорогий Небесний Отець, Ти знаєш, як сильно я страждаю в цих стосунках. Я забуваю дарувати благодать так само щедро, як я отримав її. Я забуваю поводитися з іншими так, як я хотів би (хотіла б), щоб поводилися зі мною. Я дуже швидко припускаю найгірше і практично не даю іншим права на презумпцію невинності. Будь ласка, прости мене, Господи, і допоможи мені дивитися на людей Твоїми очима. Я не можу змінити нікого, але Ти можеш змінити мене, і я прошу Тебе продовжувати перетворювати мене в Твій образ і подобу. В ім’я мого Спасителя Ісуса Христа. Амінь.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя» (Єр. 22, 3). Послання Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні щодо війни та справедливого миру в контексті нових ідеологій
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"