Чого багато вірних не розуміють у християнстві

Читай також

  • Ознаки зла
  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
        • Чого багато вірних не розуміють у християнстві

          Християнство єдина релігія, засновник якої воскрес із мертвих. Як іронічно, що кращі в світі новини прийшли з кладовища. Без хреста і Воскресіння Євангеліє руйнується, як картковий будиночок.

          Релігія — це спроба людини досягти Бога, але християнство — це Божа спроба досягти людини. Коли людина прагне вгору до Бога, це звичайна релігія. А коли Бог спускається з небес до людини — саме це робить християнство особливим.

          З цією метою найбільш важливим елементом християнства, безсумнівно, є хрест.
          1 Корінтян 1:18 нагадує нам: «Бо слово про хрест – глупота тим, що погибають, а для нас, що спасаємося, сила Божа». Для віруючих в усьому світі хрест як і раніше зберігає першість.

          Хрест — це більше, ніж просто історична подія, більше, ніж модний аксесуар для ювелірних прикрас. Це центральна частина Євангелія, центр людської історії і Божого шедевра. Хрест — це міст, який з’єднує люблячого Бога з втраченим людством. Римляни використовували хрести для тортур, приниження і знищення своїх політичних ворогів. Бог використовував хрест, щоб перемогти наших духовних ворогів — гріх, сатану і смерть. Бог взяв садистський інструмент тортур і перетворив його в універсальний символ надії і порятунку.

          Ісус став нашим заступником і оплатив за нас покарання за гріх — смерть. Ісаї 53:5 пояснює: «Він же був поранений за гріхи наші, роздавлений за беззаконня наші. Кара, що нас спасає, була на ньому, і його ранами ми вилікувані».
          Чарльз Сперджен, великий британський проповідник, підсумував все своє богослов’я чотирма простими словами: «Він помер за мене». Павло погоджувався з цим в Посланні до Римлян 5:8, написавши: «Бог же показує свою до нас любов тим, що Христос умер за нас, коли ми ще були грішниками».
          У цей момент місце смерті стало місцем життя. Ісус був розп’ятий на місці, званому по-єврейськи Голгофа і на латині Калварі. Вони означають «місце черепа». Називалося воно так або тому, що пагорб нагадував людський череп, або тому, що на цьому місці страти було чимало людських черепів. Тільки Бог міг взяти настільки прокляте місце і перетворити його в найбільше благословення для всього людства.

          Знайдіть час повернутися до хреста. Без хреста немає християнства, немає порятунку, немає причин мати церква, і ми безнадійно втрачені в наших гріхах. Ніщо не може замінити хрест — це суть християнства.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Ознаки зла
        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"