Молитви перед сном

Читай також

  • Коли варто починати вчити дітей молитися?
  • «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». Сім історій про Йосифа Сліпого
  • Як отримати якнайбільше користі від Літургії?
        • Молитви перед сном

          Пригадаймо собі ввесь день і будьмо вдячні за нього!

          Молитва перед сном

          Ось я, Господи. Мій день підійшов до кінця. Якщо я зробив сьогодні щось добре, дякую Тобі за це, Господи. Якщо згрішив, нехай Твоя любов простить мені мою слабкість, що постійно повторюється.
          У цій нічній тиші, в якій я відчуваю Тебе, думаю про іншу ніч, про ту, що настане, коли мої очі востаннє побачать світло землі. Смерть прийде так само, як надходить ніч, так само неминуча і така ж глибока. Вчини, щоб це була найкраща з моїх ночей. Засинаючи сьогоднішнього вечора, жертвую Тобі мою душу так, ніби це година моєї смерті. Отче, прийми мене! Вчини, щоб у годину, коли спокійно засинаю, я навчився вмирати. Амінь.

          (Романо Гуардіні)

          Інші вечірні молитви

          О Боже, ось минув ще один день мого життя. Кожна мить, яку я прожив, – це Твій дар: працював я чи відпочивав, спілкувався з людьми чи був на самоті, радів чи сумував, – усе було Твоїм даром.
          Дякую Тобі за все, що мені довелося пізнати і пережити сьогодні. Лише Ти знаєш, чи зумів я виконати Твою волю. Пробач мені все те, що я недодивився, про що забув, все, що не було за волею Твоєю. Помилуй мене, грішного! Дозволь, щоб нічний відпочинок примножив мої сили, аби я міг краще прожити завтрашній день.
          Піклуйся про всіх, хто цієї ночі спить, і про тих, хто працює. Усе майбутнє моє і моїх близьких ввіряю Твоїй милосердній турботі, наш Боже і Отче. Амінь.

          Молитва благословення

          Нехай Господь тебе благословить і нехай тебе охороняє. Нехай явить тобі своє Обличчя і нехай тебе береже. Нехай пошле свого Ангела, щоби стеріг тебе на всіх дорогах твого життя. Нехай Бог тебе оберігає від усього зла. Нехай сповнить твої добрі наміри, а все в твоєму житті нехай буде згідне з Його святою волею. Нехай Непорочна Мати опікується тобою. Нехай Вона, як рідна мати, провадить тебе за руку. І я тебе благословляю в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

          Джерело

          Читай також

        • Коли варто починати вчити дітей молитися?
        • «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». Сім історій про Йосифа Сліпого
        • Як отримати якнайбільше користі від Літургії?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.