Чим небезпечне читання Біблії у соцмережах?

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Чим небезпечне читання Біблії у соцмережах?

          Нас привчили читати пости до 140 знаків, дивитися шестисекундні ролики і проявляти до когось увагу, просто двічі клацнувши по їх фотографії. Нещодавнє дослідження виявило, що проміжок, під час якого можливо утримати увагу людини, скоротився до восьми секунд. А це на секунду менше, ніж може зосередитися на думці рибка, поки пропливає по колу акваріума.

          У сьогоднішньому світі кожна порція новин і медіаконтенту приходить до нас через короткі і легкі для прочитання уривки, які швидко передають основну думку.

          Це прекрасний метод для екстрених новин, цитат і начерків роздумів, але, на жаль, в результаті цього наш мозок перебудовується на швидку і зручну для сприйняття інформацію.

          Наше покоління схильне постійно думати про наступне завдання, а це значить, що ми легко відволікаємося. Навіть гравці команди Сан-Франциско «49» знають, що це правда: під час тренувань і зборів вони ввели перерви на «мобільний телефон» через кожні півгодини, тому що дослідження Стенфорда показують, що покоління третього тисячоліття занадто швидко відволікається і не особливо щось сприймає після цього проміжка часу.

          Такий спосіб мислення прокрався і в наш підхід до вивчення Біблії. Так як телефон завжди перед нами, ми можемо почати сприймати Слово Боже як щось, що має вміститися в один пост в соцмережі або просто як напис на тлі прекрасного гірського ландшафту в Інстаграмі. Ми перейшли від духовного читання Біблії до читання коротких біблійних віршів або думок, якими діляться інші.

          Сьогодні нам як християнам простіше поділитися віршем з Біблії з усіма нашими читачами замість того, щоби провести півгодини за читанням Біблії і стати більш продуктивним послідовником Христа. Сам же Ісус сказав нам в Івана 15: 4: «Перебувайте в Мені, і Я в вас. Як гілка не може приносити плоду сама собою, якщо не буде на лозі: так і ви, якщо не будете в Мені ».


          Ми покликані залишатися і перебувати в Ісусі, а перебуваємо ми в Ньому – через Писання. Це означає, що велика частина нашого «тихого часу» повинна проходити не за прочитанням висловлювань в соцмережах, а словами Бога нашого Батька. Біблія – ​​це не те, що ми повинні просто проскролити, виділяючи улюблені уривки. Це книга, яку ми зобов’язані читати, вивчати, міркувати над нею, дозволяючи їй змінити наше життя.


          Щоденну «порцію» Святого Письма необхідно приймати до того, як ми перевіряємо телефон. Але цю звичку складно розвинути. Як же це зробити? Перш за все, знайдіть план читання Біблії, який дозволить вам зрозуміти напрямок, в якому ви рухаєтеся, допоможе встановлювати цілі, які ви поступово почнете досягати.

          Коли я вперше почав читати Біблію, то почав з того, що відкривав її у випадковому порядку, просто тикаючи пальцем на будь-якому розпочатому уривку і починаючи читати звідти. Це тривало близько трьох днів, поки я нарешті здався. Я перестрибував з місця на місце, не маючи ні найменшого поняття, що там відбувалося і про що я читав. Але потім ми з товаришем вирішили перечитати повністю Новий Завіт, звітуючи один перед одним. Через чотири місяці ми обидва перечитали його і були готові ставити нові цілі.


          Кожен з нас повинен зрозуміти, що краще для нього. Можливо, варто знайти річний план читання Біблії. Якщо ви відчуєте, що поставили перед собою нездійсненне завдання, знайдіть план прочитання Біблії за два або три роки. Якщо ви не знаєте, з чого почати, – пошукайте в інтернеті. Там можна знайти багато варіантів. Просто почніть читати – незважаючи ні на що.

          По-друге, знайдіть постійне час і місце для себе і Господа. Це може здатися очевидним, але плануючи інші аспекти дня, ми часто уникаємо планування читання Біблії, замість того ми просто сподіваємося, що зробимо це, якщо у нас з’явиться час.


          По-третє, підберіть час, який підходить вашому способу життя. Ви можете вести щоденник, створювати журнал на комп’ютері або планшеті, або навіть, якщо ви творча особистість, записувати те, чого Господь вчить вас. Мені простіше, коли я відзначаю три різні моменти: що автор говорить в тексті, як я повинен це застосовувати в житті, а потім молитву про те, щоб Бог зробив зміни в моєму житті.


          І нарешті, знайдіть можливість взяти з собою те, що ви читаєте. Як написав у своїй книзі «Духовні звички християнського життя» Дон Уїтні: «Коли ми розмірковуємо про Письмо, то воно забарвлює наше мислення про Бога, Божі шляхи, Його світ і про себе».


          Ми всіляко прагнемо до того, про що розмірковуємо, тому нам просто необхідно знайти спосіб постійно думати про Слово Боже. Один із способів зробити це – заучувати біблійні вірші разом з другом. Інший – вибрати вірш або фразу, яку читаємо, і постійно думати про неї протягом дня. Ще один метод – молитися про цей уривок знову і знову протягом дня.

           
          Яким би не був ваш метод, постарайтеся наповнити свою свідомість Божими думками. Саме прочитане вранці в Біблії впливає на наше життя, а не просто стрічка новин Твіттера.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)