«Під проводом Марії до Ісуса». Частина II

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • «Під проводом Марії до Ісуса». Частина II

          Назарій Ланько ― отець-диякон катедрального храму святого Апостола Андрія Одеського екзархату УГКЦ запрошує провести травень в молитві до Богородиці.

          Продовжуємо наші травневі роздуми над темою почитання Матері Божої згідно із св. Альфонсом. В цій частині застановимось над питанням:
          НА ЧОМУ ПОВИННО ПОЛЯГАТИ ПРАВДИВЕ НАБОЖЕНСТВО ДО МАРІЇ?

          Найперше, одна з ключових маріологічних думок святого Альфонса, яку зустрічаємо також і в святого Анзельма: «ПРАВДИВИЙ ПОЧИТАТЕЛЬ МАРІЇ ЗАГИНУТИ НЕ МОЖЕ». Що ж для цього потрібно?

          А) Раз і назавжди порвати з гріхом і уникати принаймні добровільних провин. А для цього потрібно, щоб серце щиро запрагнуло поправи життя і відреклося всілякої образи Бога.

          Б) Через молитву і через певні особливі практики виєднати Її над собою опіку.

          Св. Альфонс наводить приклад із життя молодого єзуїта-студента Івана Берхманса, якого Церква проголосила святим. На смертній постелі співбрати Івана питали його, чим же він заслужив собі таку велику любов і опіку Марії. Він відповів: «Нехай ваша відданість і любов до Марії виявляється через незначні (малі) вчинки, але повинні бути постійними (тобто витривалими, до кінця життя).

          Святий Альфонс правдивим почитателям Пречистої Діви дораджує також духовне читання, нехай не мине жодного дня без лектури якоїсь побожної книги про Марії. Для цього, найревніший апостол поширення набожності до Матері Божої радить наступні книги: отця Красетта «Правдиве набоженство до Пресвятої Діви Марії»; отця Ауріемоми «Взаємні відносини між Марією і Її любителем»; отця Сегнері «Почитатель Марії»; отця Ніремберга «Серце любляче Марію», тощо. Також без сумніву, доступним джерелом для кожного може бути «Величання Марії» святого Альфонса, де знайдемо чимало наук, прикладів і молитов до Матері Божої.

          На кінець слід пам’ятати про ще один важливий аспект, правдивий почитатель Марії, повинен постійно пам’ятати про Неї. Звісно, наш розум що так часто є зайнятий світськими справами, а той зайвими думками, не може вповні і досконало без Божої ласки думати про Бога і Марію. Тому, Альфонс пропонує часто взивати в серці і в думках пресвяте ім’я Матері Божої. Згідно із св. Бонавентурою, якого цитує Альфонс, самий заклик імені «Марія» спроваджає ласки до душі. Багато святих, погоджуються з цим переконанням, а святий Герман навіть називає ім’я Марії – віддихом життя.

          Отже, бажаю собі і кожному щоб ми завжди мали у собі той віддих життя що ним є пресвяте ім’я нашої Небесної неньки.

          Читайте також:

          «Під проводом Марії до Ісуса». Частина I

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"