Ваше християнське життя може бути повнішим. Ось, як цього досягти

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Ваше християнське життя може бути повнішим. Ось, як цього досягти

          Багато віруючих, які прагнуть до великих звершень, погоджуються на загальноприйнятий мінімум. Вони задовольняються життям, сповненим компромісами, хоча могли б переживати реальність сили Божої. Вони залишаються на мілководді християнського життя, хоча могли б перетинати океани. Вони харчуються духовним фастфудом, замість того, щоб насолоджуватися розкішним банкетом.

          Це схоже на вас? Навіть якщо так, то надія ще є. Кожен віруючий може мати життя з надлишком, як обіцяв Христос ― «Не приходить злодій, хіба щоб красти, вбивати, вигублювати. Я прийшов, щоб мали життя – щоб достоту мали» (Йоана 10:10). Нам просто потрібно дати Святому Духові діяти в нашому житті.

          У Першому посланні до Корінтян 3: 1-3 апостол Павло заявляє:

          «І я, брати, не міг до вас говорити як до духовних, але як до тілесних, як до немовляток у Христі. Я молоком поїв вас, не їжею, ви бо не могли їсти її, та й тепер ще не можете, бо ви ще тілесні. Якже між вами зависть та суперечки, то хіба ви ― не тілесні і не поводитесь як звичайні люди?».

          У цьому уривку Павло говорив віруючим в Коринті:

          «Я спрагу поговорити з вами на глибокому духовному рівні, але ви все ще ведете себе як діти! Ви навіть не живете в силі Святого Духа ».

          Мене засмучує те, що сказане дійсно правдиво описує багатьох з нас сьогодні.

          Наскільки часто ми намагаємося жити християнським життям без Божої допомоги? Як часто ми читаємо Біблію, не звертаючись до її Автора безпосередньо?

          У Першому посланні до Корінтян 2:12 Павло говорить: «Ми ж прийняли не духа світу, а Духа, що від Бога, щоб знали, що нам дароване від Бога…». У нас живе Сам Дух Божий ― той же Дух, «Який воскресив з мертвих Ісуса» (Римлян 8:11).

          Проблема полягає в наступному: коли ми народжуємося згори, наша гріховна природа не може просто так зникнути. Грецьке слово, яке Павло використовує для позначення «плоті», ― це «саркс», і воно відноситься до нашої старої природи, до того, як Христос увійшов в наше життя. Саркс ― це природне мислення, властиве нам, до того, як Христос змінив наші погляди. Саркс ― це та гріховна природа, яка панувала в нас до приходу Христа. Саркс подібний автоматичним воротам, які відкриваються в той момент, коли диявол і світ натискають кнопку. Якщо у вас не виходить жити в силі Святого Духа, то це тому, що ви дозволили своїй плоті відчинити двері, дозволивши світу і дияволу увійти у ваше життя.

          Господь дав нам трьох мушкетерів, щоб перемогти світ, плоть і диявола: (1) оновлена природа, (2) Його Слово і (3) Святий Дух. Завдяки ним, ми можемо жити, перемагаючи ворогів, які намагаються нас збити.

          Отже, в чому секрет християнського життя? Він простий. Безперервна молитва кожного християнина повинна звучати так: «Святий Дух, направляй мене. Я даю Тобі контроль над моїм життям». Наповніть свій розум Словом Божим і щодня підкоряйтеся Його дії у вашому житті, тому що Дух Святий не братиме під контроль ваше життя, якщо ви Йому цього не дозволите.

          Хто такий Святий Дух? Він той, Хто відкрив нам очі на істину. Він той, Хто допомагає нам зростати в пізнанні Бога. Він прийняв вас, коли ви народилися згори. Він наш наставник, учитель та інструктор, і Він прагне дати вам проникливість, мудрість, розуміння, силу і благовоління Бога і людини. Він повинен бути вашим кращим другом, тому що ви не можете жити християнським життям без Нього!

          Ніхто, народившись згори, не стає в ту ж мить духовним гігантом. Ми зростаємо до цього через щоденний послух Богові. День у день ми наповнюємося тим же Святим Духом ― тим вітром Божим, який може наповнити наші вітрила, коли ми просимо Його про це, ― у міру того, як ми живемо під Його супроводом.

          Запитайте себе:

          Чи зріс я в своїй вірі?

          Чи зріс я в пізнанні Слова Божого за останній рік?

          Навіть якщо відповідь буде “ні” ― не страшно. Ви можете змінити все прямо зараз, дозволяючи таким словами стати вашою безперестанної молитвою до Бога: «Дух Бога Живого, зійди на мене знову. Почни сьогодні вести моє життя».

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"