Що зробити, щоб наша молитва стала прославою Бога?

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Що зробити, щоб наша молитва стала прославою Бога?

          Ми рідко згадуємо, що молитва у великій мірі ― це прослава Бога. Погляньмо на Псалтир: всі Псалми ― це возвеличення і прослава Бога, того, що Він зробив для свого народу.

          Коли ми придивляємося до Бога і до свого життя, то неминуче будемо Його прославляти. Адже ми знаємо, що Господь ― всемогучий, добрий, прощаючий, милосердний, тому неминуче хочемо Його прославляти.

          Коли ми придивимося до свого життя, то побачимо, скільки Бог дає нам усього. Можливо, в певний моменти ми цього не розуміли, не сприймали, бунтувалися. А з часом почали розуміти, що це потрібно саме нам. Тоді почнемо відкривати присутність Бога в нашому житті, прославляти Його, бо це Той, який творив і творить багато  доброго в нашому житті. Коли ми пізнаватимемо це глибш, то ця прослава не буде лише миттю вранці чи ввечері, а стане основою нашого життя. Ми це можемо бачити в житті святих ― прослава Бога була в кожну мить їхнього життя, так вони являли нам Бога.

          Святі не були якимись особливими людьми. Та вони показали нам Бога, показали те, які великі речі може чинити Бог в житті людей – таких самих грішних, слабких і немічних, як ми. Та Бог – великий. І такі великі речі Він робить для кожного з нас. Тому своїм життям ми мали би прославляти Бога. Бо за нашими вчинками, за нашим життям люди пізнаватимуть, яким є Господь.

          Коли ми усвідомимо, яким великим є Господь, то захочемо разом Його прославляти. Тоді молитва прослави не буде лише особистою. А ми захочемо звеличувати нашого Отця разом.

          Дехто із отців казав: якщо ми не зустріли Господа на особистій молитві, то нам нема що робити в храмі, бо ми не можемо Його прославляти. Молитва прослави в нашому житті така слабка, бо ми замало пізнаємо Бога.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"