3 кроки, щоби зрозуміти Божу волю щодо свого життя

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 3 кроки, щоби зрозуміти Божу волю щодо свого життя

          Може саме зараз вам здається, що життя зайшло у глухий кут. «Ми ніколи не виберемося з боргів!», «У мене ніколи не буде дитини!», «Моя мрія ніколи не збудеться!», «Як це взагалі може вийти?» 

          Зараз все це може виглядати незрозумілим, ви можете відчувати себе втомленими, і Божа воля може здаватися вам загадкою. Але одного разу в світлі вічності ви побачите, як все це в Божому плані поєднується одне з одним. А до того часу ось три кроки, які можна зробити, щоби знайти і розпізнати волю Божу. Вони допоможуть більше довіряти Господеві.

          1. Не будьте фаталістами. Ідея фаталізму – що все, що відбувається з нами, є волею Божою – веде до саможалості. Фаталізм змушує нас звинувачувати Бога у всьому поганому в нашому житті, і не брати на себе відповідальність тоді, коли ми самі є джерелом наших проблем. Також фаталізм веде до пасивності. Він дозволяє нам думати, що ми знаходимося в перманентному стані очікування Бога, що це він приведе нам чоловіка або дасть роботу. Бог же говорить: «Я дав тобі мозок! Я дав тобі дві ноги! Вставай і зроби з цим що-небудь!»

          2. Не падайте духом. Іноді ви будете робити щось, що вважаєте Божою волею, але це обернеться невдачею.

          Що ж нам робити, коли немає відповідей? Продовжувати довіряти Богу, знаючи, що Він працює над нашим характером через усі життєві обставини, і що у Нього є хороші плани для нас.

          3. Жодного страху. Ключова проблема страху – це сумніви у Божій любові. В Біблії читаємо: “Страху нема в любові, а, навпаки, досконала любов проганяє геть страх, бо страх має в собі кару, а хто боїться, той недосконалий у любові.” 1 Ін. 4, 18. Ми завжди потрапляємо у скруту тоді, коли сумніваємось у Божій любові, бо коли ми не довіряємо Йому, то і не поклоняємось Йому.

          Божа воля – це вираз Його любові. Коли ви не розумієте того, що робить Бог, запасіться терпінням. Бог знає, що для нас є найкращим. Ми не можемо бачити кінцевий результат, а Він може. На нашому шляху може зустрітися біль, але всі ці життєві перешкоди, труднощі і проблеми формують наш характер.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)