Бог може нам дати, що зустрінемо людину, в якій побачимо сіяння Царства Божого

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Бог може нам дати, що зустрінемо людину, в якій побачимо сіяння Царства Божого

          Бог може нам дати, що зустрінемо людину, через слова якої, очі та через всю її особу ми бачимо більше, ніж людину, а навіть понад її можливості.

          Ми можемо побачити в таких особах сіяння Царства Божого. І тоді, коли будемо «читати Євангелія», дивлячись на них, розумітимемо, що Господь дав нам нагоду зустріти в цих особах живе і “ходяче” Євангеліє, а саме — явління Божественної любови.

          Святий Іриней Ліонський казав, що ніхто не може відмовитись від світу і себе, якщо не побачить на обличчі хоча б однієї людини сіяння Царства Божого. Скільки б ми не мали доказів нашої віри, однак наша віра завжди опирається на досвід. А цей досвід ми можемо отримати виключно у нашій особистій зустрічі з Богом або з людиною, яка нам Його відкриває.

          Церква є боголюдською установою, де Бог і люди творять одне, місце зустрічі Бога і людей. Церква – тайна зустрічі, тайна спілкування, тайна причастя.

          Владика Венедикт АЛЕКСІЙЧУК

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.