Ви ніколи не знаєте, коли ваша праця врятує життя

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Ви ніколи не знаєте, коли ваша праця врятує життя

          Одного чоловіка попросили пофарбувати човен. Він приніс свою фарбу та пензля і почав фарбувати човен в яскраво червоний колір, як його попросив власник.

          Під час фарбування він помітив маленький отвір в корпусі човна і тихенько полагодив його. Коли він закінчив фарбування, отримав свою плату та пішов.

          Наступного дня власник човна прийшов до маляра і простягнув йому чек на суму, набагато більшу, ніж він отримав напередодні за фарбування. Маляр був здивований. Він сказав:

          “Але ви вже заплатили мені за фарбування, Сер!”.

          “Але це не за фарбування. Це за лагодження отвору в човні.”

          “О! Але це було зовсім маленьке служіння… воно не варте того, щоб платити мені таку високу суму за щось, таке незначне”.

          “Мій любий друже, ви не розумієте. Я розповім, що сталося: коли я попросив вас пофарбувати човен, то забув згадати про цей отвір. Коли човен висох, мої діти взяли його і поїхали на риболовлю. Вони не знали, що там був отвір в корпусі. Мене не було вдома в той час. Коли я повернувся і помітив, що вони взяли човен, я був у відчаї, тому як пам’ятав, що в човні був отвір. Уявіть мою радість, коли я побачив, як вони повертаються з риболовлі цілі і неушкоджені. Тоді я обстежив човен і побачив, що ви полагодили отвір! Тепер ви бачите, що ви зробили? Ви врятували життя моїх дітей! У мене немає достатньо грошей, щоб оплатити вашу добру справу.

          “Так що, неважливо хто, коли або як, продовжуйте допомагати, підтримувати, витирати сльози, уважно слухати і ретельно лагодити всі “протікання”, які ви знаходите. Ви ніколи не знаєте, коли ваша праця врятує життя, або коли Бог піднесе приємний сюрприз нам, за те, що ми комусь допомогли. Друзі, можливо, ви вже за все своє життя полагодили численні “отвори в човнах” для кількох людей, навіть не усвідомлюючи, скільки багато життів ви врятували.

          Джерело

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.