Божі ліки для кожного розбитого серця

Читай також

  • Ознаки зла
  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
        • Божі ліки для кожного розбитого серця

          Відомий кардіолог написав у своїй автобіографії: «Надія ― це ліки, які я використовую частіше за інші, адже надія може вилікувати практично все».

          Ось обнадійливі слова Ісуса для всіх, у кого болить серце:

           «Хай не тривожиться серце ваше! Віруйте в Бога, віруйте й у мене. В домі Отця мого багато жител. Коли б не так, то я сказав би вам; іду бо напоготовити вам місце. І коли відійду і вам місце спого-тую, то повернуся і вас до себе візьму, щоб і ви були там, де я» (Йоана 14: 1-3).

          Коли Ісус промовив це, учні були налякані. Один із них, Юда Іскаріот, тільки що втік. І ось Ісус шокував їх словами про те, що збирається залишити їх. Вони не зрозуміли Його. Як їм взагалі жити без Ісуса?

          Вони не розуміли, що Він йшов на хрест, щоб померти за їхні і наші гріхи. Вони не розуміли, що Він воскресне з мертвих, щоб ми могли мати сенс і мету в житті, мати надію на життя після смерті.

          Все, що вони чули, було те, що Він збирався їх залишити. І це просто вразило їх.

          Тому Ісус сказав: «Хай не тривожиться серце ваше! Віруйте в Бога, віруйте й у мене. В домі Отця мого багато жител. Коли б не так, то я сказав би вам; іду бо напоготовити вам місце. І коли відійду і вам місце спого-тую, то повернуся і вас до себе візьму, щоб і ви були там, де я».

          Потім Він навів їм три причини, чому їхні серця не мають бути схвильовані і наповнені страху. Ці ж причини актуальні й для нас сьогодні.

          По-перше, Бог дав вам Своє Слово.

          Повірте Богу в Його Слові. Бог зробить те, про що Він говорить. Ви можете в це вірити. Ісус сказав їм: «Віруйте в Бога і в Мене віруйте». Це веління. По суті, Ісус говорив: «Послухайте, хлопці, Я знаю, що Я роблю. Моє слово правдиве. І ви побачите це в свій час».

          Ви вірите в Бога чи в політиків? Або в технології? Або в гроші? Або в людей? Все це в кінцевому підсумку підведе вас. Але Ісус сказав:

          «Я ― воскресіння і життя. Хто в мене вірує, той навіть і вмерши ― житиме!» (Йоана 11:25).

          Чи є у вас така надія для себе і для інших? Біблія говорить: «Ми ж відважні й радше воліємо вийти з тіла, щоб жити біля Господа» (2 Коринтян 5: 8). Ось що відбувається, коли християнин переходить з цього життя в наступне.

          По-друге, якщо ви повірили в Христа, ваше призначення ― Небеса.

          Ісус сказав:

          «В домі Отця мого багато жител. Коли б не так, то я сказав би вам; іду бо напоготовити вам місце» (Йоана 14: 2).

          Знайте: смерть ― не кінець шляху; це тільки поворот на дорозі. Ця дорога в’ється тими шляхами, якими ходив Сам Ісус. Могила ― це вхід не в смерть, а в життя.

          І, якщо ви вірите в Ісуса, ваш останній подих на землі буде першим подихом на небесах. Я довіряю своє життя істині сказаній Богом. Я не на стадії заперечення. Я знаю, що люди помирають. Я знаю, що є біль. Я знаю, що є страждання. У мене було багато подібного в моєму житті.

          Але я також знаю, що я не самотній. Я знаю, що мені не потрібно намагатися знайти свої сили, щоб пройти цей шлях. Я знаю, що Бог зі мною, що б не трапилося на моєму шляху.

          По-третє, Ісус Христос повертається.

          Він сказав: «І коли відійду і вам місце споготую, то повернуся і вас до себе візьму, щоб і ви були там, де я» (Йоана 14: 3).

          Ми бачимо, як біблійні пророцтва здійснюються на наших очах. Кожен день в нашому неспокійному світі ми бачимо і чуємо в новинах нагадування про біблійні попередження про те, що станеться до повернення Христа.

          Ісус сказав: «Як це почне збуватись, випростайтесь і підніміть ваші голови вгору, бо ваше визволення близьке» (Луки 21:28). Захоплення Церкви ― це та подія, коли Господь повернеться і закличе нас бути з Ним на небесах.

          Апостол Павло писав:

           «Як це почне збуватись, випростайтесь і підніміть ваші голови вгору, бо ваше визволення близьке» (1 Солунян 4: 16-17).

          Павло писав ці слова людям, які хвилювалися. Він писав віруючим, які думали, що ніколи більше не побачать своїх покійних близьких.

          Смерть ― великий роздільник, але Ісус Христос ― великий відновник.

          Нам потрібна надія для наших хворих сердець. Ви можете бути наповнені болем. Чи, можливо, ви роздумуєте про те, чи зможе ваше серце коли-небудь змінитися. В Ісуса є надія на вас.

          Але Небеса не є місцем призначення для кожної людини за замовчуванням. Ви повинні прийняти рішення, щоб увійти туди. Ці обіцянки призначені тільки для тих, хто вірить в Ісуса.

          У Бога є прекрасне майбутнє для тих, хто повірив у Христа. Не дозволяйте своєму серцю тремтіти. Не дозволяйте йому бути наповненим страхом. І якщо воно розбите, нехай Ісус доторкнеться до нього.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Ознаки зла
        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • «Усмішка української молоді є надією вашого народу», – брати Taize Блаженнішому Святославу
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"