Мріяти. Наскільки це по-християнськи?

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
        • Мріяти. Наскільки це по-християнськи?

          І дорослі, і діти мріють, тільки мріють про різні речі. Хтось мріє про нову квартиру, хтось про подорожі. Мріяти можна про що завгодно і в будь-якому віці. А чи можна християнам мріяти? Наскільки це по-християнськи?

          У книзі Буття 37: 5 читаємо: «А ще мав Йосиф сон,». Бог безпосередньо говорив з Йосипом уві сні, і він не відсахнувся, але дозволив мрії запалити Божественне бажання в своєму серці.

          Слово мрія з’являється 113 разів в Біблії і більш ніж 30 з них пов’язано з Йосипом.

          Буття 37: 5 продовжує: «і він оповів його своїм братам, через що вони ще більше зненавиділи його.». Багато з нас соромляться говорити про мрію, яку Бог вклав у наші серця. Частково причина цього сорому криється у страсі перед думкою інших людей. Але поки ми не почнемо говорити про свої благочестиві амбіції, вони ніколи не будуть зреалізованими.

          Сказати про свою мрію вголос – це крок віри. Не можна допустити, щоби мрія від Бога була зруйнована. Йосип міг би зробити це, згрішивши, коли дружина Потифара спробувала спокусити його.

          Але коли ми живемо для Бога, то робимо все, щоби не образити Його. Цнотливість Йосипа, коли він сказав про праведність, розлютила дружину Потифара: «Як же мені вчинити таке велике зло і згрішити перед Богом?»(Бут.39: 9)

          Час і нам взятися за мрію, давно дану Богом. Якщо ви застрягли в ямі, дивіться на це як на випробування, яким будується фундамент для служіння Господеві

          А якщо боїмося мріяти, то просімо Бога замінити наш страх на віру. Гарі Вілкерсон

          В Біблії багато прикладів людей, у яких були нереальні мрії. Бог хотів, щоб ми читали про них і отримували натхнення. Але занадто часто ми дивимося на них, як на якихось особливих людей, які не таких, як ми з вами. Ми забуваємо, що вони, як і ми, робили помилки і зазнавали поразок, у них, як і у нас, були слабкості і недоліки (див. Якова 5:17)

          В результаті ми іноді відкидаємо ті грандіозні мрії, які намагається дати нам Бог. Ми не впевнені, що Бог зможе діяти через нас таким же могутнім чином, яким Він діяв через тих героїв віри минулого. Глорія Коупленд

          Бог хоче, щоб наша головна мрія була про Нього. Все інше випливає з цієї мрії – бачення, мета, все те, до чого ти прагнеш.

          Мрія як компас вказує правильний напрямок, допомагає бути цілеспрямованим і збільшує можливість підніматися над обмеженнями. Приклад Авраама: Він – людина мрії, який зберігав свою мрію про сина, не дивився на природні обмеження, вірив, що для Бога немає нічого неможливого, і його мрія здійснилася.

          Справжня мрія допомагає рухатися вперед, діяти, незважаючи на обставини і здійснити те, що здається неможливим. Мрія допомагає бачити невидиме, майбутнє, що Бог нас підтримує. Мрія пов’язана з вірою і допомагає нам не розчаровуватися, а продовжувати прагнути до мети. У нас завжди є вибір і рішення за нами. Юрій Ільченко

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)