Якою є моя молитва?

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Якою є моя молитва?

          Прикладом молитви для нас у сьогоднішньому Євангелії є Яір – голова синагоги. Якщо хочемо, щоб Господь вислухав наші прохання, то маємо насамперед бути внутрішньо переконані, що Він може це зробити, тобто ВІРИТИ.

          З вірою дуже тісно поєднана довіра. Тільки Милосердя Боже може зарадити нашим бідам, це ласка Божа, самі по собі цього не осягнем. Для того Ісус Христос наказав сестрі Фаустині під Його образом Милосердя написати “Ісусе, довіряю Тобі”.

          Отже, перша ознака правдивої молитви: віра поєднана з довір’ям.

          Друге – покора. Без покори наша молитва не буде вислухана, – пам’ятаймо: Бог гордим противиться, а покірним дає свою благодать (Як 4,6). Голова синагоги мав цю чесноту, бо інакше б не прийшов до Ісуса, – він вірив, довіряв, був покірний.

          Так, напевно, він не знав що Ісус – Син Божий, але чув про Нього, Його чуда. Яір припадає до ніг Ісуса, немов би визнає Його вищість, верховенство, Він є той, хто може врятувати його доньку.

          Третя ознака правдивої молитви: витривалість. Без витривалості у доброму і молитві неможливо осягнути спасіння. Наша молитва має бути приправлена витривалістю.

          Апостол Павло у посланні до Солунян пише: Моліться без перерви (1Сол 5,17). Часто так буває що найдивовижніші чуда Бог переводить через тяжкі досвіди. В даному випадку, не один, напевне б склав руки, коли б почув: Твоя дочка померла, не турбуй більш учителя” (Лк 8,49).

          Але завдяки попереднім чеснотам, Яір не втратив надії на чудо. Це все говорить нам про те, що наша правдива молитва має бути з вірою і довір’ям, покірна і витривала…

          Святий Альфонс, Доктор молитви, стверджував що ласку витривання здобувається лише невпинною молитвою, – вона подібна до ланцюжка, якщо в певний момент перестати молитися – то можна не лише не отримати бажане, але й втратити вже все здобуте..

          Звичайно, молитва – це мистецтво, досвід, але це перед усім – стосунок. Зростаймо у молитві, використовуймо земний час на молитву, і стараймося щоб наша молитва з кожним днем ставала дедалі кращою, такою, яка подобається Господеві. Амінь.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.