Чи варто християнину підбивати підсумки року, що минає, і планувати майбутній?

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Чи варто християнину підбивати підсумки року, що минає, і планувати майбутній?

          В очікуванння Нового року всі ми намагаємось підбити підсумки та скласти плани на майбутній рік. Чи це необхідно для християнина?

          Стрічки соцмереж рясніють усміхненими обличчями із фото та словами-підсумками. Минає ще один рік життя: що вдалося, а що ні, який новий досвід здобуто і чого ж, власне, я хочу чекати від року прийдешнього?

          Планувати чи не планувати майбутній рік – це справа кожного. Для когось планування – невід’ємна частина життя, для іншого – справа не першорядного значення.

          Однак на порозі нового року всі ми маємо можливість окреслити для себе певну мету, і намагатися її досягти. Бо коли перед нашими очима є дуже конкретний вектор руху – більше шансів все-таки дістатись мети.

          Для кожного християнина час, який переживаємо зараз, – це чудова нагода вкотре подякувати Богові за всі досвіди року, що минає. Бо завдяки їм ми стали сильнішими. Подякувати за Боже милосердя і Його допомогу у нелегких ситуаціях, за людей, які були поруч і підтримували.

          Разом з тим, цей межовий час – дуже гарна нагода зробити для себе конкретні постанови на майбутнє у духовному житті. Наприклад, визначити, яким молитвам присвячувати більше часу щодня, звідки викроювати час для них, подумати над тим, які добрі вчинки можна “запланувати” на цей рік; присвятити і розписати для себе, наприклад, молитовний графік на кожен місяць.

          Хай не здається такий підхід надто скрупульозним – у справах віри ми мусимо бути послідовними та систематичними, якщо прагнемо досягнути результату.

          Особливо корисно скласти для себе плани на читання Біблії. Може саме час здійснити свої давні плани і врешті прочитати всю Біблію за рік? Це абсолютно реально, якщо обрати для себе конкретний метод та підхід до читання.

          Планування не дає нам стовідсоткової впевненості у результатах. Але воно, наче маяк серед розбурханого моря, здатне зорієнтувати тоді, коли метушня поглинає.

          Нехай для кожного з нас прийдешній рік буде роком можливостей для зростання у Божій благодаті!

          Автор Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)