Владика Венедикт: “Перестаньмо жити так, немов би пишемо чорновик свого життя”

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Владика Венедикт: “Перестаньмо жити так, немов би пишемо чорновик свого життя”

          Cьогодні всі ми вітаємо одні одних із початком Нового року. Це дуже добре і похвально. Однак ще важливіше приймати кожну хвилю свого життя, як нову, унікальну і неповторну, якої ще ніколи не було і не буде. Тому так важливо:

          1.Пізнати і прийняти самого себе.

          Пізнати свої добрі і погані риси. Сильні розвивати, а поганих розбуватись. Бо коли не знаємо себе,тоді граємо ролі і не є тоді автентичні. Не знаючи себе шукаємо в чому ствердитись та не свідомі тоді своєї місії в житті.

          2.Приймати кожного, кого зустрічаю в цю мить, як найголовнішу особу в житті.

          Зустрічаючись з людьми то вже  маємо стереотипи про них. Тоді не даємо їм розвиватись і змінюватись. Часто цінимо людей, коли їх тратимо їх. Кожна особа має якусь місію для кожного з нас.

          3. Найголовніша справа мого життя є та, яку я тепер роблю.

          Насолоджуватись тим, що робимо, а не лише думати, що хочемо досягти. Минуле, чи святе чи грішне, його вже не має.  Немає до і після, є тільки ця мить мого життя. Буття тут і тепер, дає розуміння який наступний крок робити.

          4.Зупинятись у  часі.

           Коли ми маємо вільний час, то не потрібно спішити щось одразу робити.  Важливо зупитинитись на 5-15 хвилин. Бути на одинці з собою і мати час на себе.  Ми в себе часто на останньому місці. Це дивне, що нам не цікаво бути самі зі собою. Зупинитись і сказати, я сиджу і не буду нічого робити. Мене не вирве нічого з цього: звінок, якась справа, або спокуса включати телефон, чи щось маю доробити. Лишатись в тиші і бути самі з собою.

          5.Зупинятись в часі життєвих бурь і проблем.

          Яка б не була напруга, важливо залишатись в спокої.  Зупинитись на хвилю на 5-15 хвилин. Сказати стоп всьому. Стати вільним від своє зайнятості. Лишити все на який час. Світ не існує для мене на цей час. Хай світ завалиться, я зупиняюсь.

          Коли ми навчимось зупинятись, то зробимо відкриття, що кожна мить є нова і неповторна. Перестаньмо жити, немов би ми пишемо лише чорновик свого життя.

          Владика Венедикт АЛЕКСІЙЧУК

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.